• Načítám...
>

Hejtmanka Pecková a radní zavítali do Říčan a Mnichovic

  • 28. února 2023,
  • 23:01,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Říčany a Mnichovice byly cílem dalšího výjezdu hejtmanky a radních Středočeského kraje. Společně se zde sešli se starostou města i se zástupci okolních obcí. Nechyběla ani návštěva škol nebo místní firmy.

Reklama

Hejtmanka Petra Pecková v doprovodu členů rady Středočeského kraje zavítala do Říčan a jeho okolí. První zastávkou byla soukromá škola Open Gate v obci Babice, kde hejtmanka vedla diskuzi nejen s vedením školy, ale i s nadanými studenty.

,,Bylo to moc zajímavé, protože studenti s námi diskutovali. Já jim velmi často jako hejtmanka předávám ocenění za právě první místa v diskuzních olympiádách, na což se v Open Gatu opravdu specializují a jsou v tom nesmírně dobří a v podstatě myslím, že v České republice příliš nemají konkurenci a opravdu velmi dobře obhajují na mezinárodní úrovni ty své pozice," řekla Petra Pecková (STAN) - hejtmanka Středočeského kraje.

A jak by také ne, vždyť za jeden školní rok tady rodiče nadaných dětí zaplatí bezmála 200 tisíc korun. Kvalitní vzdělání by ale nemělo být privilegiem a díky nadaci manželů Kellnerových se tak na privátní školu hlásí například i žáci a studenti z dětských domovů nebo slabších sociálních skupin.

,,Na osmiletém gymnáziu, které je vlastně podmíněno přes jednotnou přijímací zkoušku, se můžou hlásit jak děti, kterým rodiče školné platí, tak i děti ze sociálně znevýhodněného prostředí, které mohou požádat o sociální stipendium Nadaci The Kellner Family Foundation," řekla Petra Dobešová - ředitelka školy Open Gate.

Hejtmanka pak zavítala i na Gymnázium Říčany, kde slavnostně otevřela novou učebnu virtuální reality. V plánu návštěv byla ale například i základní a mateřská škola zřízená výhradně pro pacienty Olivovy dětské léčebny.

,,Pomáhá zhruba asi při pětitýdenních pobytech řešit řadu problémů zdravotních, které mají děti, ať je to nadváha a tedy následná redukce hmotnosti nebo ať to jsou dýchací problémy, problémy s různými typy ekzémů a tak podobně," vysvětlila Pecková.

,,Po covidu přibylo obrovskou měrou dětí, které přibyly na váze, dokonce tu máme i děti s morbidní obezitou. Tyto děti na tom často bývají hůř psychicky, protože bývají někdy šikanované, mají různé psychické problémy, takže my ve škole přihlížíme i na toto a snažíme se, aby se tu ty děti cítily dobře," doplnila Romana Bezvodová - ředitelka ZŠ a MŠ při Olivově dětské léčebně.

Hejtmanka pak také zavítala třeba do společnosti Zoeller Systems, která je největším výrobcem nakladačů na svozová popelářská auta a nechybělo ani tradiční setkání s okolními starosty a debata s místními občany.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu