• Načítám...
>

Český Brod získal novou školu

Ve středu 22. března se konal podpis smlouvy o prodeji budovy bývalé školy městu Český Brod. Akce se účastnila hejtmanka Středočeského kraje Petra Pecková i radní Středočeského kraje Libor Lesák a vše proběhlo v obřadní síni v prostorách místního obecního úřadu.

Reklama

Hejtmanka Středočeského kraje Petra Pecková, radní Libor Lesák společně se starostou Českého Brodu Tomášem Klineckým podepsali ve středečních odpoledních hodinách smlouvu o prodeji budovy bývalé střední školy. Ta se nachází v obci Liblice mezi Kolínem a Českým Brodem.

"Byl to první projekt, který se nám podařilo dokončit, že majetek, který ne plně využíval Středočeský kraj, ze zjištěné pasportizace majetku a po dohodě s Odborem školství jsme nabídli obcím, tak jak to chceme dělat i jinde, abychom podpořili místa základního školství, které chybí v celém prstenci okolo Prahy," řekl Libor Lesák, radní Středočeského kraje.

"Mám z toho velkou radost, protože Českobrodsko je zrovna lokalitou, kde se děti při zápisech do první třídy losovaly a to je situace, ke které docházet nemůže, takže to, že se povedlo převést areál bývalé střední školy Středočeského kraje do majetku města Český Brod a vznikne takový vzdělávací kampus, kde bude mateřská škola, základní škola, střední škola, tak to je skvělý benefit pro celé okolí a k tomu ještě Českobrodsko připravuje svazkovou školu, takže mají taková dvě želízka v ohni, ale je před nimi samozřejmě dlouhá cesta a moc jim to přeji. Moc jim přeji, aby se vše povedlo zdárně a aby nebyly žádné komplikace. Hlavně je to do budoucna obrovský benefit pro všechny prvňáčky a pro jejich rodiče," řekla Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje.

"Mám z toho velmi dobrý pocit a hlavně proto, že se podařilo završit jednání, které probíhalo v podstatě téměř dva roky a v jehož rámci město převzalo do zřizovatelství střední školu, která se nachází v místní části Liblice a tímto krokem, který proběhl dnes, se nám podařilo celý proces dokončit a získat do majetku i ten školní areál, který má více než 5 hektarů a pro budoucí rozvoj školství znamená velmi mnoho," řekl Tomáš Klinecký, starosta Českého Brodu (Lepší Brod).

Nová místa pro prvňáčky jsou na Českobrodsku i v celých Středních Čechách jen ku prospěchu, jelikož je jich tady méně než samotných prvňáků. Dokonce tu byla o místa na základních školách taková nouze, že probíhalo o místa v prvních třídách losování. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu