• Načítám...
>

Středočeská hejtmanka Pecková navštívila Votice

Votice byly cílem dalšího výjezdu hejtmanky a radních Středočeského kraje. Společně se tam sešli se starostkou města. Delegace navštívila místní školu a několik firem.

Reklama

Hejtmanka Petra Pecková spolu se členy rady Středočeského kraje zavítala do Votic. V plánu bylo několik zastávek. Pecková kvůli svému zranění z lyží tentokrát absolvovala jen část programu. O dobrou náladu jí ale hendikep nepřipravil.

"Mě ta práce baví a když vás ta práce baví a ta náplň života vás baví, tak možná vám vykouzluje ten úsměv na tváři a ten úsměv na tváři léčí. Na to já věřím, tak doufám, že to bude brzy fajn," řekla Petra Pecková (STAN) - hejtmanka Středočeského kraje.

Ze tří plánovaných zastávek hejtmanka navštívila třeba montážní firmu Top Power. Firma, která například montuje jednotky pro výběr mýta do kamionů, se na trhu pohybuje už 10 let a ve Voticích zakotvila před čtyřmi lety.

"My jsme montážníci elektroniky. To znamená, že zákazník si k nám zadá dokumentaci a my nakoupíme součástky, komponenty a vyrábíme elektrovýrobky. Děláme třeba vylepšení airsoftových zbraní děláme pro medicínský průmysl některé desky plošných strojů," řekl Stanislav Filip - jednatel společnosti Top Power.

Z investičního fondu Středočeského kraje pak firma čerpá dotace. Mimo jiné i na zaměstnance.

"Máme starosti s náborem nových zaměstnanců, kteří mají dostatečné technické vzdělání," řekl Stanislav Filip - jednatel společnosti Top Power.

"Jednatel firmy má úzký vztah se všemi těmi zaměstnanci, kterých je z původních 15 dnes najednou 60, protože se firma rozvíjí a jsou to všechno zaměstnanci, kteří jsou z okolí Votic a nebo z Votic samotných. Ty vazby jsou lokální, místní a lidé to berou jako svou votickou firmu," řekla Petra Pecková (STAN) - hejtmanka Středočeského kraje.

Středočeská delegace pak ale zavítala také do speciálního školského zařízení v Základní škole Smetanova a navštívila také čistírnu odpadních vod nebo votickou skládku společnosti COMPAG.

"Já tu skládku znám velmi dobře, protože zrovna od nás z Mnichovic jsme tam dlouhá léta vozili odpad, než jsme byli vypovězeni, protože právě skládka a její kapacita už nestačí pro všechny ty obce  z celého toho spádového širokého okolí, takže chápu, že si ji Votice tak trochu šetří pro sebe a teď pracují na jejím rozšíření," řekla Petra Pecková (STAN) - hejtmanka Středočeského kraje. 

V programu pak nechyběla ani návštěva radnice nebo závěrečná debata s občany a starosty okolních měst a obcí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu