• Načítám...
>

Nízkoprahové zařízení v Benešově slaví 10 let

Již deset let funguje v Benešově nízkoprahové zařízení MeziČas. Určené je dětem od devíti let, které mohou trávit volný čas v takzvaném klubu. Tady jim zároveň pracovníci zařízení pomohou s nejrůznějšími životními situacemi.

Reklama

Desáté výročí oslavilo benešovské Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež MeziČas. To navštěvují děti od devíti do šestadvaceti let.

"Nabízí jim hlavně pomoc, podporu ve složitém období dospívání. Tady jsme na klubu, kde tráví většinu času. Já myslím, že to zásadní je, že se nám velmi dobře podařilo navázat se na komunitu dětí a rodin v Benešově. To znamená, máme stálou klientelu, vedle toho přichází stále nové a nové děti a o klub je obrovský zájem. Náš klub doslova v některých dnech praská ve švech, což si myslím, že je tou hlavní odpovědí na to, jaká je poptávka po našich službách," řekl Ondřej Sklenář, ředitel Magdaléna, o.p.s..

"Aktuálně děti úplně nejvíc řeší problémy ve škole, nějaké nepříznivé situace jak ve škole, tak v rodině, tak ve vrstevnických vztazích mezi sebou, v partnerských vztazích. Hodně se dotýkáme témat nějakého sebevědomí. Takže se objevují problémy typu sebepoškozování a poruchy příjmu potravy a různé takovéto typy, které jsou spojené s tím, jak se to dítě samo cítí," řekla Sandra Nechybová, vedoucí zařízení.

Ihned po oslavách desetiletého výročí se chce centrum pustit do realizace dalších plánů.

"My teď plánujeme velkou věc. Od září chceme rozjet takzvaný terénní program. To znamená mobilní klub. Budeme objíždět okolní obce v ORP Benešov a budeme se chtít nakontaktovat na děti, které nemohou přijet sem k nám do Benešova," řekl Ondřej Sklenář, ředitel Magdaléna, o.p.s..

MeziČas je volně přístupný čtyři dny v týdnu a na každý den připravuje pro děti vždy jinou aktivitu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu