• Načítám...
>

V Hradištku uctili památku obětí 2. světové války

Náměstek hejtmanky Středočeského kraje Pavel Pavlík se v pondělí 8. května zúčastnil vzpomínkového shromáždění u památníku v obci Hradištko v místě zvaném U Křížku. Akce byla tradičním připomenutím a uctění památky těch, kteří byli zavražděni v hradišťské pobočce koncentračního tábora Flossenbürg.

Reklama

Náměstek hejtmanky Středočeského kraje Pavel Pavlík vyzdvihl na tradičním vzpomínkovém aktu v obci Hradištko hrdinství našich předků v boji za svobodu i nevinné oběti nacistické ideologie.

"Setkali jsem se tady při příležitosti 78. výročí konce druhé světové války. Jsem v místě, kde vlastně za druhé světové války bylo takzvané zabrané území, cvičiště vojsk nebo armád SS. A nedaleko odsud byl pracovní a později koncentrační tábor Hradištko, kde bylo na konci války popraveno několik desítek zajatců,” řekl Pavel Pavlík (ODS), náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

"Byla tady vlastně celá řada národností. Myslím si, že kolem 150 lidí tady nepřežilo, takže vlastně tohle je připomínka jejich osudu,” řekla Radka Svobodová, starostka, obec Hradištko.

Po projevech následovalo položení věnců a kytic k pomníku a dřevěnému kříži, který se tyčí na místě tragické události. Na závěr vystoupily děti z místní školy, které si připravily pásmo písniček a básniček. V závěru nechyběl ani instrumentál české národní hymny v podání místní kapely Milana Zemana. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu