• Načítám...
>

Ve Středočeském kraji proběhly přijímací zkoušky

Ve Středočeském kraji proběhly přijímací zkoušky na střední školy. Vedení kraje proto připravilo přehled volných míst na jednotlivých školách. Ten je dostupný na webových stránkách Středočeského kraje.

Reklama

Ve Středočeském kraji proběhly přijímací zkoušky na střední školy. Jejich výsledky se žáci dozvědí na webových stránkách jednotlivých škol. Žáci, kteří se hlásili na dvě školy nebo na dva obory, mohou být na obou seznamech a pak si tedy vybírají, kam v září nastoupí. 

"V tomto týdnu bude rozhodnuto o žácích, kteří nepodali svoje zápisové lístky na své vybrané školy. Takže se uvolní relativně kapacity na školách a budou uspokojeni i další uchazeči, kteří skončili pod čarou. Nicméně jako Středočeský kraj jsme se rozhodli, že žákům, kteří získali v jednotných přijímacích zkouškách osmdesát a více bodů, hlásili se na gymnázium a nedostali se, tak se budou moci obrátit na odbor školství, kde po tom druhém kole bychom se jim snažili najít nějaké místo," řekl Milan Vácha (STAN), radní Středočeského kraje.

Podobná situace se ale může týkat i dalších žáků.

"Ti, kteří udělali v jednotné přijímací zkoušce více než šedesát bodů, nedostali se na maturitní obor a měli by směřovat na nematuritní obor, který třeba nechtějí, tak to si myslím, že je docela dobrá záchranná brzda pro ty, kteří neprošli výběrovým řízením tak dobře. Sami očekáváme, kolik těch uchazečů bude, protože při dozápisech, při druhých kolech, může jeden uchazeč podat třicet přihlášek, takže ta čísla už jsou zkreslená," Milan Vácha (STAN), radní Středočeského kraje.

Na webu Středočeského kraje bude na základě informací od škol v záložce školství pravidelně aktualizována tabulka se souhrnným přehledem volných míst na školách v kraji. Informace budou rovněž zveřejněny na webech jednotlivých škol.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu