• Načítám...
>

Středočeský kraj chce obnovit železniční vozový park

Středočeský kraj plánuje obnovu železničního vozového parku. Dopravci do něj investují desítky miliard korun. S novými vlaky by ale měly vzniknout také nové tratě, které propojí krajská města s Prahou, další desítky kolejí by pak měly projít modernizací.

Reklama

Motoráky jako 810 nebo třeba 854. Na kolejích ve Středočeském kraji se tyhle muzejní krásky prohání už desítky let. To by se ale v nejbližší době mělo změnit. Středočeský kraj totiž připravuje největší obnovu železničního vozového parku za poslední desítky let.

,,Dneska jsme ve Středočeském kraji v situaci, kdy vlastně nejmladší vlaky mají dneska více jak 11 let, protože poslední nové vlaky přišly do Středočeského kraje v roce 2012 a dnes už nestačí stávajícímu počtu cestujících a obyvatel Středočeského kraje a Prahy, kteří chtějí využívat železnici," řekl Petr Borecký (STAN), radní pro dopravu Středočeského kraje.

Vedení kraje chce proto na středočeské i pražské železnici zvýšit kapacitu vlaků a výrazně pak také modernizovat. Velká část vlaků, které jsou aktuálně v provozu, jsou prý totiž už spíše muzejní kousky.

,,My chceme, aby tomu do tří let bylo úplně jinak, abyste potkávali na těchto tratích vozy, které budou nízkopodlažní, klimatizované a hlavně budou nejenom svým designem, ale i svým komfortem odpovídat 21. století," doplnil Borecký.

Náklady na pořízení moderních vlaků se budou pohybovat kolem 60 miliard korun. Obměna vozového parku ale bude postupná a potrvá několik let. První vlaky budou nahrazeny už letos.

,,To budou RegioFoxy, což jsou vlaky s kapacitou pro 140 cestujících a ty vyjedou na tratě Praha, Rudná, Beroun. Pak se dočkají cestující v příštím roce nových vozidel na regionálních tratích na Sedlčansku. To budou vozy, které nahradí stávající RegioNovy a vozy 810, to budou pravděpodobně vozy RegioSpider," uvedl Borecký.

Od roku 2024 pak začnou cestující na hlavních trasách potkávat nové soupravy RegioPanther. 

,,Těch souprav bude 22 a budou sloužit jako spěšné vlaky, které vlastně pomůžou odlehčit stávajícím CityElephantům," řekl Borecký.

Kvůli emisím Česko plánuje zbavit se dieselových lokomotiv a nahradit je těmi elektrickými a bateriovými. Jenže regionální tratě jsou dosud neelektrifikované. Kraj chce proto opět nakoupit vozy dieselové.

,,My jako kraj, jako objednatel dopravy nejsme v současné době schopni od Správy železnic získat žádné závazné termíny elektrifikace regionálních tratí. Takže nám dneska nezbývá nic jiného, než pořizovat dieselové vozy, protože nefunguje ani žádná infrastruktura pro dobíjecí vozidla a ta dobíjecí infrastruktura nevznikne během několika příštích let," vysvětlil Borecký.

Výběrové řízení na dopravce pro železnici ve Středních Čechách a v Praze by měl kraj vypsat už příští rok na jaře.

,,Touto soutěží obměníme dvě třetiny vozového parku provozovaného na území Středočeského kraje. Před vypsáním výběrového řízení budeme konzultovat v rámci předběžných tržních konzultací s výrobci o jejich kapacitách, o jejich technických kvalitách vozidel a s dopravci o jejich možnostech tato vozidla provozovat," řekl Zdeněk Šponar, ředitel Integrované dopravy Středočeského kraje.

Výběrové řízení by mělo trvat do jara 2025. První vlaky pod novým dopravcem by pak měly vyjet v roce 2029. Vysoutěžený dopravce by pak na středočeských trasách měl jezdit minimálně dalších 15 let.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu