• Načítám...
>

V Dolních Břežanech vyrostlo centrum Brain4Industry

V Dolních Břežanech začalo fungovat inovační centrum Brain4Industry. Nejmodernější technologie v oblasti 3D tisku budou pomáhat malým a středním firmám s automatizací a digitalizací. Odborníci ze dvou akademických ústavů jim připraví komplexní projekt s využitím různých druhů 3D tiskáren.

Reklama

V Dolních Břežanech bylo slavnostně otevřeno inovační centrum na nejmodernější technologie v oblasti 3D tisku. Pásku přijela přestřihnout také hejtmanka Středočeského kraje Petra Pecková. 

"Jsem za to moc ráda, protože aplikovat vědu a výzkum právě do praxe, opravdu do výrobků a do běžného využití, je strašně důležité a ten transfer vědomostí, vědy a výzkumu se podporovat musí. Já jsem nesmírně ráda, že takovéto centrum vzniklo právě ve Středočeském kraji, jsem na to opravdu hrdá. Vědě a výzkumu se tady velmi daří a daří se tady firmám a opravdu je to velká práce celé řady aktérů včetně našeho Středočeského inovačního centra," řekla Petra Pecková (STAN), hejtmanka Středočeského kraje.

"My tady na obci máme nějaké priority, čeho chceme dosáhnout a jednou z těch priorit je mimo jiné to, že dbáme na veřejný prostor, aby byl co nejkvalitnější a právě tato budova nádherně přispívá k tomu, že tady to nádvoří bude krásně po té urbanistické stránce uzavřené a že vzniká nádherný prostor. Dbáme i na to, aby tady vznikaly objekty vysoké architektonické hodnoty a jsme přesvědčeni, že tato budova má opravdu velkou architektonickou hodnotu, takže jsme nadšení," řekl Lubomír Havel, místostarosta (Sdružení nezávislých kandidátů Rozkvět), OÚ Dolní Břežany.

Centrum plné nejmodernějších technologií z oblasti 3D tisku prohloubí propojení vědy a průmyslu a bude sloužit jako unikátní prostor, ve kterém si české podniky budou moci vyzkoušet zařízení v praxi a ověřit si, zda a jaký přínos mohou mít pro jejich firmu.

"Já si pamatuji, že jsme tady stáli před necelým rokem, kdy ta stavba vlastně začínala a myslím si, že všichni, co se na tom podíleli, tak je to stálo spoustu práce a úsilí. Za rok vystavit dům nebo takto velkou infrastrukturu a vybavit jí technologiemi, to je, bych řekl, úctyhodný čin a proto si myslím, že je dneska dobré ho oslavit," řekl Pavel Ivanovič, ředitel, Středočeské inovační centrum.

Brain4Industry vzniklo se strategickým cílem podporovat český průmysl, pomáhat malým a středním podnikům s přechodem k digitalizačním technologiím, aplikacím využívající algoritmy umělé inteligence, zaváděním aditivních technologií kovů a plastů a dalších výrobních laserových technologií v každodenních procesech.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu