• Načítám...
>

Středočeská hejtmanka navštívila Levandulové údolí

Léčba deprese, nespavosti, Alzheimerovy nemoci či roztroušené sklerózy. Výzkum VŠCHT prokázal jedinečný obsah léčivých látek v bio levanduli pěstovanéna Berounsku. Právě tam vzniká nové centrum funkční medicíny s pomocí naturopatie v Levandulovém údolí.

Reklama

Léčivá síla bylin je známá od pravěku. Vědecký výzkum týmu Vysoké školy chemicko-technologické však nyní prokázal unikátní obsah léčivých látek v bio levanduli lékařské pěstované v Chodouni u Berouna na vápencových mořích Barrandien geoparku. 

"Kvůli takovýmto levandulovým polím se jezdí do Francie do Provence a tady je něco tak úžasného ve Středočeském kraji. A můžou tady všichni nejenom krásně dýchat tu vůni levandule, můžou si tady dát úžasné jídlo, které má jako základ právě levanduli, můžou si koupit spoustu čajů, ale spoustu i různých tinktur v biokvalitě, které pomáhají odbourávat stres, které pomáhají třeba proti depresím, proti úzkosti a proti řadě dalších věcí,” řekla Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje.

Pozitivní účinky levandule při celostní léčbě mnoha civilizačních nemocí vyzkoušely již desítky pacientů. V samém srdci Barrandien geoparku přímo u bio levandulových polí nyní tým Heleny Neumannové buduje ekologické lázeňské centrum, které bude využívat sílu bylinných produktů a tradičních procedur pro léčbu těla, mysli a duše.

"Jsme rádi, protože v roce 2023 jsme potvrdili vědeckým výzkumem, že máme světový unikát v té bylině, a to pro biodynamické látky, které léčí především autoimunitní onemocnění, nervová onemocnění a degenerativní onemocnění - neurologické změny v těle. A tam si konvenční medicína neví rady, takže proto my se snažíme jít tou cestou, že pomáháme hlavně u chronických onemocnění,” řekla Helena Neumanová, majitelka, Levandulové údolí.

"My jako Středočeský kraj se právě teď bavíme o tom, jakým způsobem tenhle projekt podpořit. Protože třeba před dvěma lety tady byla návštěvnost přes 60 000 návštěvníků, což už je opravdu velký turistický cíl. My teď máme dotační titul pro podporu turistické infrastruktury a takových těch doplňků typu různé naučné stezky, kempy i různá odpočinková místa, lavičky, odpadkové koše a tak dále a tak dále. Takže určitě se budeme bavit o tom, jestli by Levandulové údolí na nějaký projekt dosáhlo,” řekla Petra Pecková.

Zároveň je důležité zmínit, že Středočeská centrála cestovního ruchu spustila nový web, který se věnuje turistice ve Středních Čechách a Levandulové údolí je jedním z míst, které je možné na webu najít.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu