• Načítám...
>

U Miličína opravují silnici. Řidiče zdrží semafory

Od 17. srpna až do začátku listopadu tohoto roku se budou muset řidiči jedoucí po komunikaci I/3 u Miličína na Benešovsku obrnit pořádnou trpělivostí. Vytížený dopravní úsek totiž v tuto chvíli podstupuje kompletní rekonstrukci. Pokud tímto úsekem budete projíždět, počítejte se zdržením minimálně deseti minut, v časech hlavní dopravní špičky klidně i více. V denních hodinách budou provoz usměrňovat speciálně proškolení pracovníci, v nočních hodinách pak budou na místě fungovat semafory. Cílem rekonstrukce, kdy zhotovitelem je firma STRABAG, je zvýšení bezpečnosti a plynulosti dopravy.

Reklama

Od 17. srpna až do listopadu tohoto roku se budou muset řidiči jedoucí po komunikaci I/3 u Miličína na Benešovsku obrnit pořádnou trpělivostí. Vytížený dopravní úsek totiž v tuto chvíli podstupuje kompletní rekonstrukci. Pokud tímto úsekem budete projíždět, počítejte se zdržením minimálně deseti minut, v časech hlavní dopravní špičky klidně i více. 

Jakub Hostek (Benešov pro život), místostarosta města Benešov: „Vzhledem k tomu, že jde o komunikaci I/3, což je prakticky nejfrekventovanější silnice na jih Čech, tak tam projede kolem 15 tisíc aut denně, tam je to opravdu náročné. Logicky ta silnice tam dostává hodně zabrat a v tu chvíli Ředitelství silnic a dálnic přistoupilo k této opravě.“

Jako první přijde na řadu výměna asfaltového povrchu na přibližně 300 metrech silnice vedoucí skrze Miličín, protože celý úsek vykazuje velké množství závad. Povrch je zasažený kavernami i ztrátou asfaltového tmelu, místy se vyskytuje hloubková koroze. Vozovka je navíc poznamenaná častými lokálními vysprávkami, proto je nutné ji odfrézovat a povrch v celém úseku vyměnit za nový. 

Jakub Hostek (Benešov pro život), místostarosta města Benešov: „Provoz tam bude řízen kyvadlově semafory a bude se opravovat vždy po polovinách, a to ve čtyřech navazujících etapách, během kterých bude provoz místem stavby veden kyvadlově.“

V denních hodinách budou provoz usměrňovat speciálně proškolení pracovníci, v nočních hodinách pak budou na místě fungovat semafory.  Jde o společnou investiční akci Ředitelství silnic a dálnic s městem Miličín. Na trase vzniknou také dva nové přechody pro chodce a doprava na vjezdu do města se zklidní pomocí vybočovacího ostrůvku. Na jižní straně Miličína dále vznikne nový odbočovací pruh v křižovatce s místní komunikací. Cílem rekonstrukce je přitom zvýšení bezpečnosti a plynulosti dopravy. Zhotovitelem vybraným v rámci veřejné soutěže je společnost STRABAG, která opravu průtahu Miličína provede za necelých 23 milionů korun bez DPH.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu