• Načítám...
>

V Bylanech se konalo Zvonečkové posvícení

Ve Středočeském kraji se i letos uskutečnilo tradiční Zvonečkové posvícení. Akci pro všechny své příznivce připravil poskytovatel sociálních služeb Zvoneček Bylany v Českém Brodě. Co všechno bylo pro návštěvníky připraveno se podívejte v reportáži.

Reklama

Takhle vypadal pátek prvního září v zahradě Centra sociálních služeb Zvonečku Bylany v Českém Brodě. Konal se tady totiž 11. ročník Zvonečkového posvícení. Tradiční akci tady každoročně pořádají zaměstnanci organizace pro všechny své příznivce.

,,Je to akce, která je určená pro sponzory, pro rodiče, pro klienty a pro širokou veřejnost, kde dochází k prolínání komunity. Takže do našeho areálu přichází lidé z Českého Brodu, sponzoři, rodiny a vlastně společně tady prožíváme takový hezký den," řekla Iveta Blažková, ředitelka sociálního zařízení Zvoneček Bylany.

Každá domácnost domova pro osoby se zdravotním postižením a také klienti chráněného bydlení si připravili produkty vlastní výroby, které si návštěvníci akce mohli zakoupit. Voňavé řízky, langoše nebo třeba sladké i slané domácí pečivo lákalo návštěvníky ke stánkům.

,,Nabízíme tady vlastně všechny produkty, které nabízejí naši klienti se zaměstnanci Zvonečku Bylany. Jsou to produkty od džemů, povidel, po sádlo, masné produkty a děláme i hermelín a buřty s cibulí," řekla Jana Velíšková, vedoucí chráněného bydlení Polepy.

,,Smyslem této akce je nejenom představit aktivity domova, které jsou poměrně pestré, ale i ukázat, že klienti domova, kteří mají mentální postižení, jsou v podstatě normální lidé a dokáží skvělé věci, jak připravit skvělé pochutiny, tak samozřejmě připravit i hezký doprovodný program," doplnil radní Středočeského kraje, Martin Hrabánek (ODS).

A ten byl pestrý, tančilo se, zpívalo a nechyběli například ani oblíbení poníci pro děti.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu