• Načítám...
>

Kralupské gymnázium oslavilo stoleté výročí

V Kralupech se slavilo. Dvořákovo gymnázium si totiž připomnělo sto let od svého založení. Oslavy probíhaly v budově i před školou, kde vyrostlo speciální pódium. V rámci oslav vedení kraje slavnostně otevřelo sportovní areál, na který gymnázium dlouho čekalo. Vedle školy pak zasadili dub, ke kterému uložili schránku se vzkazy pro budoucí studenty.

Reklama

Dvořákovo gymnázium v Kralupech nad Vltavou oslavilo sto let svého fungování. A oslavy to byly vskutku velkolepé. V parku před budovou gymnázia vyrostlo pódium, návštěvníci si mohli užít muziku, různá představení a přímo v budově se pak zapojit do mnoha aktivit.

"Připravili jsme průřez toho, čím se naši studenti zabývají, což můžete vidět v těch všech učebnách, ve všech předmětech jsou nějaké výstavky nebo zajímavé úkoly pro veřejnost, kvízy, jsou tam nějaké dvě únikové hry, které také souvisí s tím předmětem," řekl Andrej Plecháček, ředitel Dvořákova gymnázia Kralupy nad Vltavou.

Součástí programu bylo také slavnostní přestřižení pásky a otevření nového sportovního areálu, který gymnázium potřebovalo jako sůl. Nakonec se projekt podařilo dotáhnout do konce. Peníze uvolnil Středočeský kraj.

"Tato investice ve výši více než 20 milionů korun přispěje ke zvýšení sportu nejen žáků, ale i širšího okolí a veřejnosti," řekl Milan Vácha (STAN), radní Stč. kraje.

"My jsme tady v minulých dobách posměňovali s gymnáziem pozemky jako město za účelem toho, aby tady vznikl sportovní areál, gymnázium to potřebovalo, tělocvična je tady malá, venkovní sportoviště bylo dlouhodobě zanedbané, takže je to perfektní a zřejmě to pomůže i územním spolkům," řekl Libor Lesák (ODS), radní Stč. kraje, starosta Kralup nad Vltavou.

Během slavnostního odpoledne došlo také na zasazení snad jednou stoletého dubu. Ten našel své místo vedle budovy gymnázia. Vedení školy k němu uložilo i schránku se vzkazy studentů, které si jednou budou moci přečíst jejich následovníci.

"Není zase tak moc důležité, jak je ta škola vybavena, jaké má super moderní technologie, jak má skvělé nové moderní hřiště, ale to nejdůležitější jsou vztahy ve škole, atmosféra v té škole, takže bych všem popřála do dalších let, aby ty vztahy byly výborné, jak mezi pedagogickým nepedagogickým personálem, mezi studenty a zaměstnanci navzájem, ale aby tu školu považovali za skvělou pro své děti rodiče studentů," řekla Petra Pecková (STAN), hejtmanka Stč. kraje.

V rámci slavnostního dne se setkali i bývalí a současní zaměstnanci gymnázia a také bývalí studenti. Kromě prostoru u pódia mohli společně zavzpomínat i u některého z připravených stánků s občerstvením. Na přípravě slavnostního programu se podíleli absolventi, studenti i učitelé gymnázia.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu