• Načítám...
>

Pěstounské rodiny se bavily v parku Mirakulum

Příjemný nedělní den strávily desítky pěstounských rodin v zábavně - naučném parku Mirakulum ve Středočeském kraji. Díky podpoře od samotného parku i kraje měly děti i jejich pěstounští rodiče vstup do parku a na atrakce zcela zdarma. Park Mirakulum je v podstatě takové obří dětské hřiště, kde se děti ocitnou v dobrodružném světě, kde je to samá prolézačka, skluzavka, trampolína nebo houpačka. Akci přišla osobně navštívit i hejtmanka Středočeského kraje Petra Pecková (STAN). Její úřad přitom pěstounské rodiny dlouhodobě podporuje a v poslední době pro ně připravil hned několik novinek.

Reklama

Za krásného už podzimního počasí se v parku Mirakulum v Milovicích ve Středočeském kraji už podruhé potkaly stovky pěstounských rodin s dětmi. Díky vedení parku měly děti vstup zcela zdarma, Středočeský kraj pak doplatil vstupenky pro dospělé, a to včetně oběda a dalších aktivit v parku. Kraj zároveň dlouhodobě pěstounskou péči podporuje.

„Navýšili jsme počet lidí na úřadě, kteří se věnují právě náhradní rodinné péči. Navýšili jsme i počet psychologů a uzavřeli jsme smlouvy se šestnácti doprovázejícími organizacemi. Pěstounům jsme teď pořídili skvělé zázemí na krajském úřadě, se kterým nám pomohla společnost IKEA, kdy její designéři ten prostor upravili a zároveň nám dali i nějaké vybavení,“ vysvětluje hejtmanka Středočeského kraje Petra Pecková (STAN).

Další novinkou jsou například euro klíče pro přístup na bezbariérové toalety a v neposlední řadě kraj uvolnil budovu pro pěstounský sklad Hvězda. Budovu v areálu bývalé střední školy ve Středoklukách využije jako sklad hmotné pomoci.

„Pěstounský sklad slouží v podstatě pro pěstouny k tomu, aby si přišli vybrat jednak oblečení, dále pak věci, které jsou pro děti potřeba. Týká se to věcí pro děti v podstatě od narození, jsou to celé výbavičky pro miminka, jsou to ale i věci pro starší děti, jako jsou kola nebo koloběžky, zkrátka veškeré věci, které nám lidé darují, my přerozdělujeme dál,“ popisuje koordinátorka Charity Hvězda Kateřina Procházková. 

Do parku Mirakulum se ale pěstounské rodiny s dětmi přišly především bavit a tohle místo pro ně bylo doslova jako stvořené.

„Máme to tu postavené jako rodinný park, máme tu dostatek zázemí pro rodiče, je tu zázemí i pro úplně malé děti, jde o to vyloženě prožít v hezkém prostředí aktivní den s rodinou. Máme tu podzemní chodby, máme tu trampolíny, houpačky, různé průlezy, je tady toho opravdu hodně,“ láká na návštěvu majitel parku Mirakulum Jiří Antoš.

„Mirakulum je nádherný park. Kromě toho, že jde o jedno z nejnavštěvovanějších turistických míst ve Středočeském kraji, tak je to opravdu park krásně udělaný, esteticky moc pěkný, celý ze dřeva. Děti, ale i dospělí tam najdou opravdu spoustu zábavy, je tam i vodní svět. Je to opravdu krásný park a už jsem tady poněkolikáté, protože tady máme pravidelně dny s dětmi z dětských domovů,“ uzavírá Petra Pecková (STAN), hejtmanka Středočeského kraje.

Park Mirakulum byl pro veřejnost otevřen v roce 2012 a od té doby každým rokem přibývají nové a nové atrakce. V roce 2019 se navíc parku podařilo přikoupit další pozemky, což pomohlo nejen parkování, ale je to i příslib k tomu, že se park bude nadále rozvíjet a plánů je prý dost. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu