• Načítám...
>

Hejtmanka Pecková navštívila mělnické podniky

Poslední zářijové úterý zavedlo hejtmanku Středočeského kraje Petru Peckovou (STAN) do města Mělník, aby si zde prohlédla místní Českou zahradnickou akademii, navštívila výrobnu stavební chemie společnost Stachema, dále pak tepelnou elektrárnu v Horních Počaplech a svůj výjezd pak zakončila v Regionálním muzeu v Mělníku. Úplně posledním bodem programu pak bylo setkání občanů s vedením kraje, kdy občané zahrnuli paní hejtmanku řadou podnětů a otázek. Podrobnosti najdete v naší reportáži!

Reklama

Další z výjezdů středočeské hejtmanky Petry Peckové (STAN) směřoval tentokrát do města, kde se stéká Labe s Vltavou a kde rozumí vínu. Řeč je samozřejmě o Mělníku. První návštěva směřovala do České zahradnické akademie, která vychovává nejenom budoucí zahradníky, floristy a zelináře.

„Ale určitě jsme i velice dobří v tom, že žáky připravujeme pro obor vinařství, protože to je něco, co se tady ve škole tradičně vyučuje už od jejího založení. Škola byla založena v roce 1885, což je poměrně hodně dávno, ale držíme se pořád té tradice v oboru vinařství,“ vysvětluje ředitelka České zahradnické akademie Mělník Anna Richterová.

A poté, co se zástupci kraje seznámili s tím, jak se lahodné mělnické víno vyrábí a mohli ochutnat i vyhlášený místní burčák, směřovala delegace na další zastávku, kterou byla tentokrát návštěva společnosti Stachema.

„Což je středočeská firma, která vyrábí různé nátěrové hmoty, ale třeba i fasádní hmoty a tak dále. V tom, co dělá, je opravdovým lídrem na trhu. Mají tam laboratoře i výrobu a bylo to velmi zajímavé,“ shrnuje návštěvu společnosti hejtmanka Středočeského kraje Petra Pecková (STAN).

Po pracovním obědě s vedením města Mělník pak následoval další cíl, kterým byla mělnická teplárna, kterou provozuje skupina ČEZ. Ta zároveň připravuje a právě podepsala smlouvu na vznik projektu ZEVO, který bude řešit odpadové hospodářství v širokém regionu. Ve čtvrt na čtyři už ale středočeská výprava směřovala do Regionálního muzea Mělník.

„Kde je mimo jiné také pěkná sbírka kočárků společnosti Liberta, která tady byla. A pak tam jsou úplně úžasné věci z doby mého dětství. Jsou tam céčka, je tam mikádo, je tam hra Kloboučku, hop! a další hry, takže my jsme se tam s kolegy pobavili, protože to je opravdu naše dětství,“ vzpomíná hejtmanka Středočeského kraje Petra Pecková (STAN).

To ale není zdaleka všechno, co Regionální muzeum Mělník návštěvníkům nabízí.

„Aktuálně nabízíme výstavu Detektivem v přírodě, která představuje pobytové stopy v přírodě, jako jsou například hálky nebo požerky. Aktuálně u nás probíhají programy pro školy, a to každý den,“ uzavírá ředitelka Regionálního muzea Mělník Jitka Králová.

Muzeum zároveň úzce spolupracuje se Středočeským krajem jakožto zřizovatelem. Důkazem je například i aktuální venkovní výstava Museum pro futuro na náměstí Míru. Výjezd po Mělníku pak hejtmanka zakončila tradiční diskusí s občany, který ji zahrnuli řadou otázek a námětů. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu