• Načítám...
>

Kraj podporuje projekt na pomoc lidem v nouzi

Středočeský kraj podpoří organizaci Fandi mámám, která projektem FandiMat pomáhá lidem v nouzi. V aplikaci nebo na portále www.fandimat.cz mohou lidé nabízet nebo poptávat materiální pomoc. Projekt propojuje lidi v nouzi i charitativní organizace s lidmi a firmami, které mohou materiální pomoc poskytnout. Kraj zároveň souhlasil s uzavřením memoranda o vzájemné pomoci a spolupráci především při propagaci projektu.

Reklama

Na hejtmanku Středočeského kraje Petru Peckovou se o pomoc obracejí nejrůznější lidé a nejrůznější neziskové organizace. Například s tím, že by potřebovali distribuovat pomoc těm, kteří ji skutečně potřebují a zda by nebylo možné vytvořit šikovnou platformu, která by dokázala spojovat obě tyto strany. Takový projekt už naštěstí existuje a jmenuje se FandiMat.

„Sešla jsem se s jeho majitelkami a s dámami, které ho vymyslely. Bylo to velmi zajímavé a přínosné setkání a domluvily jsme se na další spolupráci a na tom, že my budeme jako Středočeský kraj podporovat rozvoj té aplikace i třeba z hlediska PR, informativně mezi občany a starosty,“ vysvětluje hejtmanka Středočeského kraje Petra Pecková (STAN).

„Aplikace funguje na principu mapy. To znamená, že je tam možné vyhledat i člověka, který potřebuje pomoc ve vašem okolí nebo také, pokud vy sám potřebujete pomoc, tak tam vyhledáte někoho, kdo nabízí třeba kolo, hračky, nábytek, vybavení, zkrátka cokoli,“ vyjmenovává přednosti aplikace FandiMat jeho spoluzakladatelka Petra Květová Pšeničná.

Aplikace FandiMat je určena všem lidem v nouzi, kde lze skutečně žádat o jakoukoli materiální pomoc od potravin, drogerie, vybavení do školy, hygienických potřeb až například po spotřebiče. 

„Je to právě skvělá platforma, která dokáže propojit ty, kteří potřebují naši pomoc a propojit ty, kteří jsou ochotni něco darovat a nechtějí to dát na nějaký bazar nebo do nějaké aplikace například za odvoz nebo za nějaké peníze, ale chtějí třeba pěknou věc darovat někomu, kdo to opravdu potřebuje,“ popisuje Petra Pecková (STAN), hejtmanka Středočeského kraje. 

„V rámci například vánočních akcí děláme i vánoční přání, v aplikaci máme speciální sekci, kde lidé můžou dávat příspěvky o svých vánočních přáních a ostatní lidé jim to mohou plnit,“ uzavírá spoluzakladatelka organizace Fandi mámám Petra Květová Pšeničná.

FandiMat by se mohl také využívat například i při přírodních katastrofách, jako jsou povodně nebo tornáda. Z tohoto důvodu je právě důležitá spolupráce se Středočeským krajem, kdy obec bude moci na FandiMat napsat, co potřebuje a pomoc bude pak rychlá a konkrétní.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu