• Načítám...
>

Charitativní pochod pomohl nemocné Kristýnce

Dvanáctiletá Kristýnka trpí vzácnou leukodystrofií. Tato nemoc ji byla diagnostikována v jejích čtyřech letech a je upoutána na invalidní vozík. Vyhlídky nejsou vůbec dobré a hrozí, že s příchodem puberty se výrazně zhorší. Rodina proto hledá lék v zahraničí, který by průběh nemoci alespoň zpomalil. Ale bohužel zatím marně. Organizátoři charitativního pochodu na Konopišti se pro ní alespoň rozhodli uspořádat akci, jejíž výtěžek poputuje na nákup nejrůznějších pomůcek a zaplatí i drahou rehabilitaci, která Kristýnce pomůže.

Reklama

Rodiny s dětmi, senioři nebo lidé se zdravotním postižením se společně sešli a vyrazili na tradiční charitativní pochod v délce buď dvou nebo sedmi kilometrů v okolí zámku Konopiště. 

„Tuto akci organizuje Českomoravská federace Nordic Walking a my jsme ji právě před sedmi lety založili v podstatě na koleni, kdy jsme si řekli, že už je dostatek lidí, kteří rádi chodí. Nazvali jsme to Vychoďme to těm, co chodit nemohou. První ročník byl opravdu jen s kamarády a dnes i přes nepřízeň počasí přijela velká skupina lidí,“ pochvaluje si předsedkyně Českomoravské federace Nordic Walking. 

Výtěžek z charitativního pochodu putoval k dvanáctileté Kristýnce, která trpí vzácnou leukodystrofií s úbytkem bílé hmoty a kvůli tomu je upoutána na invalidní vozík. Přestože osud byl ke Kristýnce krutý, její rodiče přesto nadále bojují a nepřestávají věřit, že jejich dcerce bude jednou lépe. Stále hledají lék, který by jim přinesl naději a průběh nemoci alespoň zpomalil. Finanční pomoc se jim bude mimořádně hodit, protože péče o nemocnou Kristýnku zabere celý den.

„Právě jsem si řekla, že už to sami nezvládáme a tento rok jsme se konečně rozhodli začít nějak přijímat pomoc, takže finance budou využity na různé pomůcky na doma, pak také na rehabilitace, kdy dvoutýdenní pobyt stojí devadesát tisíc korun a uvidíme, kde se co ještě najde a objeví. Věřím, že to nejlepší nám přijde do cesty a že to zvládneme,“ neskrývá svou radost maminka Kristýnky Veronika Havlíčková.

Charitativní pochod se konal s podporou Středočeského kraje, kdy se ho osobně zúčastnil náměstek hejtmanky pan Pavel Pavlík (ODS), který ale bohužel musel ze zdravotních důvodů procházku vynechat. 

„Účast byla úplně skvělá, lidé přes to, že ráno pršelo a ještě teď mží a bylo chladno, tak já odhaduji, že tady bylo skoro tři sta lidí. Obrovský klobouk dolů a obrovský klobouk před organizátory této akce, je vidět, že je to práce dělaná se srdíčkem,“ uzavírá náměstek hejtmanky Středočeského kraje Pavel Pavlík (ODS).

Nakonec se na pomoc Kristýnce díky velké podpoře lidí a jejich dobrým srdcím podařilo vybrat krásných dvě 267 tisíc 45 korun. Věřme, že peníze Kristýnce pomohou ve zvládání její těžké nemoci a všichni už teď zároveň myslí na další - v pořadí už osmý ročník charitativního pochodu. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu