• Načítám...
>

Středočeská hejtmanka ocenila mimořádné skutky

Bezmála šest desítek osobností z řad policistů, hasičů a občanů bylo ve středu vpodvečer oceněno středočeskou hejtmankou Petrou Peckovou medailí Středočeského kraje za mimořádné skutky a významné zásluhy. Oceněné nominovali zástupci integrovaného záchranného systému za výjimečné činy, které vedly k záchraně lidských životů. Slavnostní předání ocenění proběhlo v Galerii Středočeského kraje v Kutné Hoře.

Reklama

Jen zřídka vídaný slet andělů na jediném místě hostila kutnohorská Galerie Středočeského kraje. Začátkem října tam totiž hejtmanka Petra Pecková ocenila členy složek integrovaného záchranného systému a také osobnosti z řad veřejnosti za hrdinské činy, které často vedly k záchraně lidského života.

,,Jsou to lidé, já jim říkám opravdu andělé, kteří zachránili spoustu lidských životů. Každý ten, který jejich pomoc potřeboval, měl u sebe v tu správnou chvíli svého anděla z řad těch, kteří seděli dnes tady v sále," popsala středočeská hejtmanka, Petra Pecková (STAN).

Ocenění za celkem 22 záslužných činů si odneslo 58 osobností. Své uznání jim vedle středočeské hejtmanky Petry Peckové vyjádřil také ministr vnitra Vít Rakušan.

,,Nejsou to jenom profíci, kteří tady také byli, ale jsou to lidé, kteří šli po ulici a něco se stalo a tihle lidé najednou v sobě našli nejenom tu kompetenci to zvládnout, ale tu odvahu překonat ten strach, pustit se do toho a zachránit život. Vždyť to je nevětší krása, co může být," řekl ministr vnitra České republiky, Vít Rakušan (STAN)

Mezi oceněnými byli členové jednotek hasičských sborů, zdravotníci, ale také lidé z řad veřejnosti nebo policisté.

,,Já jsem velice rád, že dnes bylo oceněno hodně policistů, kteří přispěli k záchraně života a musím říci, že my je k tomu tak trochu vedeme, protože v rámci naší přípravy a výcviku hodně cvičíme záchranu života a díky Středočeskému kraji máme i odpovídající vybavení a opravdu v praxi to pomáhá. Máme defibrilátory v autech, máme záchranářské bagy a vlastně vytváříme takovou poloprofesionální záchrannou službu," vysvětlil ředitel Policie Středočeského kraje, Václav Kučera.

Ocenění z řad profesionálních sborů si jako připomínku svých činů odnesli medaili Středočeského kraje za významný skutek, pamětní list a láhev vína ze školního statku v Mělníku. Hrdinové všedních dní z řad laické veřejnosti obdrželi skleničky od designéra Ronyho Plesla, pamětní list a láhev mělnického vína.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu