• Načítám...
>

Hejtmanka Pecková navštívila Brandýs nad Labem

Poslední říjnový den strávila hejtmanka Středočeského kraje Petra Pecková návštěvou Brandýsa nad Labem. Vyrazila hned do několika podniků, mezi kterými nechyběl například Continental Automotive, který se zabývá výrobou displejů a digitálních kokpitů do automobilů. Navštívila také firmu, která se zabývá opravou nákladních vozidel, mezi kterými nechybí ani ty popelářské. Podívala se také do podniku, který vyrábí zmrzlinové kornouty, oplatky a trubičky. Byla také u spuštění nového Poesiomatu a náročný den zakončila plodnou diskusí se starosty a s občany. TV PRAHA byla u toho!

Reklama

Středočeská hejtmanka Petra Pecková (STAN) v rámci svých pravidelných výjezdů po kraji navštívila Brandýs nad Labem. Společně se zástupci radnice se vypravila hned do několika podniků, mezi kterými byl i Continental Automotive Czech Republic. A zatímco většina lidí má firmu Continental spojenou především s pneumatikami, v Brandýse se zaměřují na něco docela jiného. 

„Vyrábíme displejové systémy, to znamená to, co na vás dýchne při prvním otevření dveří auta. To znamená, jak už tachometr nebo další doprovodný displej, který je vprostředku kokpitu a naším novým stěžejním výrobkem je celý displejový systém, který se skládá z těchto dvou displejů,“ vysvětluje facility manager Continental Automotive Czech Republic Martin Soukup.

Firma se rozkládá na obrovské a modernizované ploše, kdy deset procent veškeré práce zastanou automatizovaní roboti, kterých je v podniku více než tři sta. A pakliže se Česká republika potýká s nepříliš lichotivou nálepkou montovny a zemí levné pracovní síly, v Brandýském Continentalu to rozhodně neplatí.

„U nás se opravdu vyrábí výrobky, které jsou na nejvyšší světové úrovni, jsou velice inovativní, a to i v tom, že Continental má své RND a ve spolupráci s předními výrobci automobilů pracujeme nebo spolupracujeme na těchto výrobcích,“ dodává Martin Soukup, facility manager Continental Automotive Czech Republic.

Další zastávka směřovala do společnosti Servis - Centrum.

„Která se zase zabývá komunální technikou, ale i výrobou nádob na odpady, ale současně i kompletací a servisem aut, které slouží pro komunální techniku popelářských aut a tak dále,“ říká hejtmanka Středočeského kraje Petra Pecková (STAN).

Po pracovním obědě s vedením města Brandýs nad Labem následovalo ryze sladké zastavení.

„Protože jsme byli ve výrobně zmrzlinářských kornoutů, těch, které známe opravdu vyloženě ze zmrzliny v létě. Firma ale současně vyrábí i oplatky, různé trubičky, které jsou právě do zmrzlinových pohárů a ta firma se jmenuje Rootwin,“ přibližuje Petra Pecková (STAN), hejtmanka Středočeského kraje. 

Ve čtyři hodiny odpoledne se pak v zámeckém parku otevíral nový Poesiomat, což je dílo tvůrce městských projektů pro veřejnost a kavárníka Ondřeje Kobzy.

„Je to taková krásná roura, ze které po zmáčknutí leze různá muzika nebo texty a poezie. Byl tady i pan Petr Brukner z Divadla Járy Cimrmana a také Martin Petiška, syn Eduarda Petišky a byl to velmi pěkný zážitek,“ uzavírá hejtmanka Středočeského kraje Petra Pecková (STAN).

Celodenní maraton uzavřela diskuse s občany a se starosty v jednacím sále nové budovy městského úřadu. Lidi opět nejvíce zajímala silniční doprava a financování celé řady projektů, ke kterým sami měli řadu připomínek a podnětů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu