• Načítám...
>

Středočeský kraj podpoří hospodářsky a sociálně ohrožená území

Středočeský kraj podpoří hospodářsky a sociálně ohrožená území Programem na podporu vzdělávacích programů v oblasti podnikání. Cílem je zatraktivnit menší obce pro podnikání. Na realizaci radní v rozpočtu vyčlenili částku dva miliony korun.

Reklama

Dva a půl milionu korun. Tolik rozdá Středočeský kraj na podporu podnikání osmi obcím s rozšířenou působností, které se nachází na hospodářsky a sociálně slabším území.

,,Je to Kladno, Příbram, Kolín, Kutná Hora, Neratovice a teď se k tomu připojily ještě menší obce, které jsou také hospodářsky a sociálně ohrožené. Ten program spočívá v tom, aby se podpořila v těch městech podnikavost, aby ti lidé nedojížděli třeba do Prahy nebo do Mladé Boleslavi, ale aby začali podnikat v té svojí obci a aby se třeba nebáli tu vedlejší činnost založit, aby je to motivovalo, aby to tu podnikatelskou komunitu nastartovalo v tom městě," řekl Jiří Snížek (Piráti), náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

Systémová podpora míří přímo na města, která si Program na podporu podnikání vytvoří sama.

,,Jsou to jako malé alokace. Pro ty ORP se jedná o čtvrt milionu a pro ty menší obce o 150 tisíc na rok," doplnil Snížek.

Program má navazovat na loňský ročník, kdy dotace využily tři ze šesti vybraných hospodářsky a sociálně ohrožených obcí.

,,Ta podpora podnikání spočívala v tom, že pan radní Snížek navrhoval řekněme vybraným městům částku 200 tisíc korun. To je podle mě skoro výsměch. Já se domnívám, že tohle není zrovna cesta, jak pomoci hospodářsky a sociálně ohroženým územím. Myslím si, že buď člověk umí podnikat nebo neumí podnikat, ale spíš by bylo na místě pomáhat těm regionům jako takovým, například podporou veřejné dopravy," řekl Robert Bezděk (ANO) - radní Středočeského kraje.

V každém případě, program ještě musí posvětit krajské zastupitelstvo. Žádat o dotaci by pak jednotlivá města a obce mohly příští rok od 8. ledna do 31. května.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu