• Načítám...
>

Hořovický Domov Na Výsluní zajistí náhradní pečovatele

Sociální organizace Včelka na Berounsku uzavřela své pobočky. Pečovatelskou službu jejich klientům teď zajistí Domov Na Výsluní v Hořovicích. Rada Středočeského kraje proto hořovickému domovu přidělí individuální dotace 121 tisíc korun.

Reklama

121 tisíc korun od Středočeského kraje dostane Domov Na Výsluní v Hořovicích. Dotaci organizace získá na zajištění pečovatelské služby pro část klientů, kteří stejné služby využívali u společnosti Včelka. Ta ale na konci července ukončila svou činnost. Její klienty tak kraj rozdělil do čtyř organizací. Peníze náhradním zprostředkovatelům už odsouhlasila Rada Středočeského kraje.

,,Nám se podařilo během prázdnin vyjednat to, že čtyři organizace, které poskytují své služby na Berounsku, tak převzaly v podstatě právě za organizaci Včelka klienty, těch klientů jsou desítky, přibližně kolem čtyřiceti," řekl radní Středočeského kraje Martin Hrabánek (ODS).

Pečovatelské služby tak zajistí kromě Domova Na Výsluní také organizace Digitus Mise a Charita Beroun. Organizace Socius pak pro bývalé klienty Včelky zajistí terénní odlehčovací služby. Celkově kraj za zajištění sociálních služeb zaplatí 920 tisíc korun.

,,Museli jsme finančně zadotovat a vzhledem k tomu, že si ty čtyři zmíněné organizace nemohly požádat ve standardním dotačním titulu, tak jsme museli jít cestou individuální dotace," doplnil radní.

Podle opoziční zastupitelky Středočeského kraje, Jaroslavy Němcové (ANO), měl ale peníze na zajištění náhradních sociálních služeb zajistit stát.

,,Ta včelka měla dotace z nadregionální sítě od Ministerstva práce a sociálních věcí a jestli taková služba skončí, která dostávala dotace přímo z Ministerstva práce, tak by mělo tu službu zadotovat přímo Ministerstvo práce, protože peníze, které do teď platilo, tak o to by mělo navýšit potom dotaci krajům," řekla opoziční zastupitelka Středočeského kraje.

V každém případě, necelý milion korun kraj čtyřem organizacím poskytne do konce tohoto roku. V tom příštím si pak organizace zažádají o standardní příspěvek v řádném dotačním titulu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu