• Načítám...
>

Představitelé kraje zhodnotili tři roky ve vedení

Představitelé Středočeského kraje shrnuli tři roky svého vedení. Radní a náměstci v čele s hejtmankou Petrou Peckovou (STAN) vyjmenovali několik zásadních priorit, které se jim v rámci svých úřadů podařilo prosadit a také nastínili největší cíle, které by rádi dotáhli v posledním, tedy čtvrtém roce volebního období. Středočeský kraj se také dostal na první příčku jakožto kraj s nejnižší mírou korupčního rizika. Kraj si přitom polepšil z 10. místa. Nadále chce pak investovat do všech oblastí, nejvíc tradičně do dopravy, zdravotnictví a sociálních služeb nebo školství.

Reklama

Zástupci Středočeského kraje ve svém sídle ve Zborovské ulici v Praze zhodnotili tři roky ve vedení a zároveň nastínili další klíčové oblasti, kterým by se chtěli v posledním, tedy čtvrtém roce vládnutí věnovat a které by také rádi prosadili. Jedním z témat byla například bezpečnost Středočeského kraje a pomoc obětem domácího násilí. 

„Snažíme se spolupracovat opravdu velmi intenzivně s celým integrovaným záchranným systémem, tedy s policií, s hasiči, a to jak s profesionálními, tak dobrovolnými, středočeskou záchrannou službou, aby každý občan Středočeského kraje, který má nějaký problém, tak aby mu byla poskytnuta co nejprofesionálnější a nejrychlejší pomoc,“ popisuje hejtmanka Středočeského kraje Petra Pecková (STAN).

Podle opozičního poslance za Středočeský kraj Tomáše Helebranta (ANO) se ale i tak najde prostor na zlepšení a jsou oblasti, ve kterých je třeba přidat.

„Mně hlavně na té tiskové konferenci chybělo to klíčové, a to jsou obyvatelé Středočeského kraje. O těch paní hejtmanka téměř nemluvila. My jsme se tam vlastně dozvěděli, kolik kam pošle peněz, což je samozřejmě fajn, ale nedozvěděli jsme se nic o zlepšení života obyvatelů kraje,“ říká poslanec Parlamentu České republiky za Středočeský kraj Tomáš Helebrant (ANO).

Stěžejní oblastí byla také doprava. Kraj například začal pracovat na Geoportálu Středočeského kraje, který je propojený s digitálně-technickou mapou. Zároveň se připravuje mapový portál s veškerými informacemi o silnicích II. a III. tříd včetně mostů. Chybět nebudou ani plánované rekonstrukce a objízdné trasy.

„Druhá věc, která se nám povedla je, že jsme udrželi vysoké tempo investic. Opravdu jedeme na plný plyn. Státní fond dopravní infrastruktury pro Středočeský kraj alokoval nějaké peníze a my jsme velmi rychle zareagovali a jsme schopni téměř všechny finanční prostředky proinvestovat v nějakých smysluplných investičních akcích,“ shrnuje radní Středočeského kraje Karel Bendl (ODS).

Hodně se investovalo také do zdravotnictví, kde se například opravila řada nemocnic.

„Rozeběhli jsme výstavbu nových pavilonů nebo rekonstrukci stávajících pracovišť. Tady asi stojí za zmínku skutečně ta největší akce, kterou máme, a to je více než 600 milionů korun v benešovské nemocnici, kde se z pavilonové nemocnice stává multibloková nemocnice, ale zároveň investujeme nebo rekonstruujeme v Kolíně, v Kladně nebo v Příbrami a dokončili jsme například investice v Mladé Boleslavi,“ vyjmenovává náměstek hejtmanky Středočeského kraje Pavel Pavlík. (ODS).

Současné vedení Středočeského kraje čeká ještě poslední rok vládnutí, který by chtělo pojmout aktivně jako doposud. Zaměří se například na podporu pěstounské péče a dětské domovy, kdy děti budou bydlet v bytech nebo domech připomínající klasické rodinné prostředí. Opravovat se budou také silnice, stavět obchvaty nebo okruhy a mnoho dalšího, pojede se zkrátka naplno i poslední rok volebního období. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu