• Načítám...
>

Středočeská hejtmanka navštívila Kladno

Listopadová návštěva Středočeského kraje hejtmanky Petry Peckové (STAN) a jejího týmu směřovala tentokrát do Kladna. Navštívila Střední odborné učiliště a praktickou školu Kladno - Vrapice, pak následovala zastávka v terapeutické komunitě, kde se zabývají léčbou závislostí. Po pracovním obědě pokračoval program ve firmě Ryor, která se zabývá výrobou kosmetických produktů a také návštěvou kladenské nemocnice, kde právě probíhá nákladná rekonstrukce. Náročný program pak hejtmanka a její tým završili diskusí s občany a se starosty.

Reklama

Středočeská hejtmanka Petra Pecková (STAN) v rámci svých pravidelných výjezdů po kraji tentokrát navštívila Kladno. Její první zastavení směřovalo na Střední odborné učiliště a Praktickou školu Kladno - Vrapice, kde nabízí hned deset studijních oborů a důraz kladou na práci s dětmi s hendikepem nebo sociálně vyloučených lokalit, kde jim dávají šanci a pomáhají jim najít své místo v životě i na trhu práce.

„Naše filosofie je založena na úplně jednoduchém principu, že každý musí zažít úspěch. Díky tomu úspěchu a díky té motivaci v podstatě žáky udržíme v systému, ale také pro ně vytváříme i další příležitosti jako například stáže v zahraničí,“ popisuje ředitelka SOU a Praktické školy Kladno - Vrapice Ivana Sedláková.

V tomto zařízení jako by si žáci snad ani nepřipadali jako ve škole, ale jako v jedné velké rodině. Panuje zde přátelská a otevřená atmosféra.

„Tady musí být bezpečné prostředí a musí tu být i přátelské klima, a to jak mezi učitelem a žákem, tak mezi učiteli navzájem. Zkrátka celá ta komunita tady musí mít klidné a přátelské zázemí. Je to práce všech, nejen učitelů, ale i těch žáků a máme tak nastavená pravidla, aby to opravdu všechno takhle fungovalo a bylo to opravdu přátelské,“ vysvětluje Ivana Sedláková, ředitelka SOU a Praktické školy Kladno - Vrapice.

Další zastávkou hejtmanky a jejího týmu byla terapeutická komunita.

„Terapeutická komunita se stará o klienty, kteří mají problém s nějakým závislostním chováním. Tam jsme strávili hodinu, povídali jsme si o tom, jak je dostupná právě adiktologická péče, jak jsou dostupné terapeutické komunity a také ambulantní služby, nejenom pro dospělé, ale i pro děti,“ říká hejtmanka Středočeského kraje Petra Pecková (STAN).

Pak následovala návštěva kosmetické společnosti Ryor.

„Ukázali jsme si celou tu výrobu a povídali jsme si o jednotlivých produktech i o tom, jaké klacky pod nohy hází české úřady právě podnikatelům v některých detailech, které na první pohled vypadají jako detaily, ale ve skutečnosti zaberou spoustu času a z chemicko-technologických zaměstnanců se stávají vlastně administrátoři,“ vysvětluje Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje (STAN).

Ve tři hodiny odpoledne pak delegace směřovala do kladenské nemocnice, kde právě probíhá velká investiční akce za více než 370 milionů korun, kdy jde o výstavbu a rekonstrukci celého jednoho pavilonu.

„Je to projekt, který je hrazený z Evropské investiční banky a opravdu si myslím, že v okamžiku, kdy tahle rekonstrukce skončí, tak bude mít tedy kladenská nemocnice být na co hrdá, protože ty prostory jsou obrovské. Budou nádherné, kvalitní a na úrovni 21. století,“ uzavírá hejtmanka Středočeského kraje Petra Pecková (STAN).

Posledním bodem programu pak byla diskuse s veřejností a se starosty okolních obcí, která byla opět velmi plodná a všichni si připravili řadu dotazů a připomínek, jak zlepšit život na Kladensku a ve Středočeském kraji. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu