• Načítám...
>

V Kladně se konal soutěžní pětiboj

V Kladenské sportovní hale se konal Sportovní den mládeže. Během roku 2023 se konalo až 250 postupových turnajů, kde si nejúspěšnější hráči zajistili nominaci na tento závěrečný šampionát. Jak to probíhalo a kdo zvítězil, to se dozvíte z naší reportáže.

Reklama

Sportovní den mládeže je největší sportovní soutěží ve vybraných obcích na hřištích v České republice. Národní sportovní projekt zahrnuje turnaje s profesionálním trenérem a pedagogem Mgr. Janem Váňou.

"Po celé České republice od prvního dubna jsem navštívil 250 škol, 250 měst. A dnes jsou tady ti nejlepší účastníci z celé České republiky, jak já říkám, od Aše až po Ostravu. Tady se utkávají v Kladně ve sportovní hale o šampiona a kdo bude novým národním vítězem v soutěžním pětiboji pro letošní rok,” řekl Jan Váňa, organizátor Sportovního dne mládeže - Národní den v Kladně.

Účastníci si vyzkoušeli aktivity, jako je fotbal, florbal, házená, frisbee a tenis.

"Myslím si, že všechno jde dobře, časově také všechno zvládáme. Dětí přijelo přes 200, přesné číslo nevím, ale mám pocit kolem 260, 270 účastníků. Opravdu napříč republikou ze všech krajů, máme tady zastoupení všech krajů. Letošní finále se poprvé koná tady v Kladně ve spolupráci s městem, s Magistrátem Kladna a se sportovními areály města Kladna, takže velké díky panu Chvojkovi, který je tady jednatelem sportovních areálů,” řekl Jan Váňa, organizátor Sportovního dne mládeže - Národní den v Kladně.

Zaslouženým šampionem a národním vítězem se stal Jiří Kapras z týmu F2, který trefil neuvěřitelných 14 bodů z celkového maxima 15 možných.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu