• Načítám...
>

V Říčanech mají novou sportovní halu

U říčanského gymnázia na Komenského náměstí postavili novou sportovní halu. Sportoviště by mělo sloužit nejen studentům gymnázia, ale také k různým akcím pro veřejnost. Kapacita dosavadní tělocvičny byla totiž nedostatečná. Slavnostního otevření se účastnila i hejtmanka Středočeského kraje Petra Pecková.

Reklama

Dobrá věc se podařila. Gymnázium v Říčanech u Prahy se totiž konečně dočkalo nové sportovní haly. Pomyslnou pásku při otevření přijela přestřihnout kromě jiných i středočeská hejtmanka Petra Pecková.

"Já z toho mám obrovský pocit, ta sportovní hala je nádherná a Říčany si ji moc zaslouží. Zaslouží si ji vlastně i celé okolí. Protože když to vezmu podle svého, tak já jsem vlastně od svých deseti let jezdila sportovat z nedalekých Mnichovic do Říčan. Hrála jsem tady za Říčany basket a hrála jsem ve všech halách, které v Říčanech jsou, dokonce i v tělocvičně gymnázia, která tady dosud byla - v malinkaté tělocvičně gymnázia. A lidé tady přibývají, lidé tady sportují, děti sportují, mládež sportuje, já jsem za to hrozně moc ráda. Takže každé sportoviště, které se tady objeví, je určitě vítané,” řekla Petra Pecková (STAN), hejtmanka Středočeského kraje.

Výstavba nové haly včetně veškerého příslušenství i přilehlých učeben biologie a parkoviště vyšla na více než 123 milionů korun. 

"Pocit máme úžasný, protože na halu jsme čekali mnoho let. Tady v budově gymnázia je naprosto nevyhovující stará tělocvična, takže výstavba této haly nám žákům i učitelům dala opravdu nový impuls a hodiny tělocviku si myslím, že se staly opět oblíbenými,” řekla Zuzana Pokorná, ředitelka Gymnázium Říčany.

"A proto jsem moc ráda, že Středočeský kraj postavil tuhle nádhernou halu, která je primárně ke gymnáziu. Ale už od samého počátku jsme věděli, že ta hala bude sloužit i široké veřejnosti poté, co skončí výuka. I s tím vlastně bylo počítáno od začátku, proto tady byla velká spolupráce s městem Říčany. Bylo tady i vybudováno velké parkoviště právě třeba na pozemku města Říčany, tak aby tady bylo k té hale i zázemí,” řekla Petra Pecková.

V dopoledních hodinách budou tělocvičnu využívat žáci k běžnému tělocviku a v odpoledních hodinách se bude hala pronajímat. Není žádné omezení na to, které sporty by se tu mohly dělat. Nemá samozřejmě velikost fotbalového hřiště, ale všechny vnitřní sporty tu prý budou realizovatelné.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu