• Načítám...
>

Starosta Slaného navštívil seniory

Starosta města Slaný Martin Hrabánek navštívil klienty v místním domově pro seniory a další pak ještě třeba ve Smečně či Žižicích. Se seniory si popovídali, předali jim drobné dárky a popřáli hodně štěstí do nového roku.

Reklama

V domově s pečovatelskou službou ve Slaném se odehrálo jedno z předvánočních setkání. Za seniory tam zavítal starosta místní radnice.

,,Senioři jsou často opuštění a v tomhle předvánočním čase to pro ně bývá ještě psychicky náročnější a možná ne každý si uvědomuje, jak pro ně je každá návštěva, každých pět minut strávených velmi důležitých a mě to samozřejmě nabíjí i pozitivní energií, když mezi ně přijedu a když si s nimi mohu s některými ještě popovídat," řekl Martin Hrabánek (ODS) - radní Středočeského kraje a starosta města Slaný.

,,Máme tady klienty, kteří trpí převážně Alzheimerovou chorobou nebo různými typy ostatních demencí. Pan starosta sem k nám jezdí každý rok a myslím si, že byť klienti na tom jsou ze zdravotních důvodů ne úplně dobře, ale tak tu návštěvu si užívají, líbí se jim to a dostanou malý dáreček a je to takový každoroční kolorit," řekl Václav Váňa - ředitel Domova Slaný.

Radnice Středočeského kraje pak v příštím roce plánuje v sociální sféře řadu investic.

,,Ty investice jdou především do bezpečnosti našich zařízení, chystáme velké investice do protipožárních systémů. Další investicí, kterou připravujeme, je rozšiřování našich zařízení, máme připravené projekty, kde budeme žádat o dotace," doplnil Hrabánek.

Už v lednu tak Středočeský kraj slavnostně otevře přístavbu s 18 novými lůžky v Domově se zvláštním režimem v Mladé Boleslavi. Nové kapacity pak v obdobném zařízení přibydou také třeba v Dobříši.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu