• Načítám...
>

Kraj řeší problematickou železniční trať

Zástupci kraje, městské části Praha - Radotín a ROPID se sešli se starosty obcí, kterými projíždí vlak na trase mezi Prahou a Berounem. Hlavním tématem bylo řešení problémů na této trati, zejména časté zpoždění. Řeč byla také například o zkapacitnění spojů.

Reklama

Železniční trať číslo 171 byla tématem společného setkání zástupců hned několika organizací. Ti mezi sebou jednali o řešení problémů na této trati v úseku mezi Prahou a Berounem.

"My tady dneska máme setkání mezi Středočeským krajem, zástupci IDSK, Ropidu a Českých drah se starosty městských částí Praha - Radotín a potom obcí jako jsou Černošice, Dobřichovice a tak dále, které jsou podél trati 171 Praha - Beroun a budeme řešit tragickou dopravní situaci na této trati. Jednak zpoždění a jednak potom nedostačující kapacity vlaků," řekl Petr Borecký (STAN), náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

Současná kapacita je nedostačující a časté poruchy způsobují zpoždění vlaků. To mají na svědomí také stavební práce, díky kterým by v budoucnu tento úsek mohl být modernější.

"Pokud se týká zpoždění na trati, tak je to spíš o tom, že bychom chtěli zástupce obcí informovat o tom, jaké bude pokračování stavebních prací, jaký bude harmonogram stavebních prací na rekonstrukci trati tentokrát to je v úseku Karlštejn - Beroun. A potom druhá věc je, že máme pro obce dobrou zprávu a tím je posílení vlakových souprav. Jednak to bude souprava EMU 471 a potom renovované vozy Bdmpee, což by mělo v konečném důsledku znamenat zlepšení stavu oproti tomu, co je dneska na této trati," řekl Petr Borecký (STAN), náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

Tato velice vytížená trať je důležitá jak pro regionální osobní dopravu vlaků linky S7, ale také jde o tranzitní koridor významný pro dálkové vlaky směr Německo a nákladní dopravu. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu