• Načítám...
>

V Benešově mají novou magnetickou rezonanci

Nemocnice Rudolfa a Stefanie v Benešově se může pochlubit novou tříteslovou magnetickou rezonancí. Ta se nachází v právě dokončovaném chirurgickém pavilonu, který by měl být kompletně uveden do provozu na konci letošního léta. Rezonance je nejen šetrnější pro pacienty, ale nabízí také přesnější zobrazovací metody. Umožňuje například vyšetření kloubů, chrupavek, ale také prsou. Stejně tak se jejím prostřednictvím budou realizovat screeningové programy v oblasti prostaty, které umožní včasné odhalení onkologických onemocnění. S jejím financováním pomohl Středočeský kraj.

Reklama

V přistavovaném chirurgickém pavilonu Nemocnice Rudolfa a Stefanie v Benešově mají novou magnetickou rezonanci. Nemocnice už sice jedno zařízení tohoto typu má, ale tato tříteslová je daleko modernější a na úrovni velkých fakultních nemocnic.

„Umožňuje detailnější a přesnější vyšetření zejména kloubů, chrupavek a dále pak v oblastech tkání, jako jsou například prsa, kde je velmi těžké jinou technologií rozlišit, zda se jedná nebo nejedná o nějaké nádorové onemocnění,“ popisuje ředitel Nemocnice Rudolfa a Stefanie Benešov Roman Mrva.

„Je to super moderní přístroj, který umožní oblastní nemocnici Benešov realizovat screeningové programy v oblasti prostaty, umožní řekněme vyšetření, která povedou k včasnému odhalení onkologických onemocnění. Já si myslím, že všechna tato fakta jsou velmi důležitá a jsou důležitá jak pro nás jako pro plátce, ale samozřejmě jsou důležitá i pro naše pacienty,“ vysvětluje ředitel Všeobecné zdravotní pojišťovny Zdeněk Kabátek.

Není to tak dávno, kdy benešovská nemocnice musela řešit existenční problémy a nevědělo se, jakým směrem se bude dál ubírat. Dnes je moderní oblastní nemocnicí, která má před sebou spoustu plánů. Velký podíl na tom nese Středočeský kraj, který nemocnici zřizuje a který nastolil účinnou investiční politiku. 

„Musím říct, že když vidím, jak ta nemocnice vzkvétá za poslední roky, tak mám z toho obrovskou radost, ale není to případ pouze benešovské nemocnice. Já mám radost, jak se daří modernizace, rozvoj a specializace v jednotlivých nemocnicích Středočeského kraje. Opravdu ta péče je dneska úplně někde jinde, než byla před několika lety,“ říká Petra Pecková (STAN), hejtmanka Středočeského kraje.

Nová magnetická rezonance vyšla zhruba na 60 milionů korun. Benešovská nemocnice bude usilovat o to, aby transakce byla financována ze zdrojů Evropské unie, to znamená prostřednictvím programu IROP.

„Ten program není v současné době vypsán, tak Středočeský kraj poskytl návratnou finanční výpomoc benešovské nemocnici, aby přístroj bylo možné instalovat v době výstavby celého pavilonu,“ uzavírá náměstek hejtmanky Středočeského kraje Pavel Pavlík (ODS).

Nová rezonance je součástí vznikající přístavby chirurgického pavilonu, který by měl být plně zprovozněn zhruba na konci letošního léta. Velké plány má pak benešovská nemocnice i do budoucna. Cílem je posílení její pozice v páteřní síti nemocnic Středočeského kraje, kam oprávněně patří. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu