• Načítám...
>

Hejtmanka navštívila několik míst v okolí Prahy

Středočeská hejtmanka Petra Pecková (STAN) společně se svými náměstky a radními opět vyrazila na výjezd po kraji, aby navštívila řadu podniků a firem. Tentokrát její zastávky směřovaly do skladu společnosti Alza.cz v Chrášťanech, do Školy da Vinci v Dolních Břežanech, která přináší inovativní prvky do školní výuky, dále pak do coworkingového centra Meandr v Řevnicích, kde mohou lidé sdílet svá pracovní místa a jen o pár metrů dál pak pro změnu zavítala do sympatické kavárny Modrý domeček, která zaměstnává hendikepované osoby. Na závěr nechybělo ani setkání s občany v Černošicích.

Reklama

Středočeská hejtmanka Petra Pecková opět vyrazila na výjezd po kraji. Tentokrát navštívila hned několik míst v okolí Prahy. První zastávkou byl moderní sklad společnosti Alza.cz v Chrášťanech.

„Tam jsem byla absolutně v šoku, protože jsem viděla, jak vlastně tu logistiku v logistickém areálu společnosti Alza.cz opravdu řídí v podstatě roboti, kterých tam jezdilo čtyři sta a mně to připadalo úplně jako sci-fi, ale ona to byla realita. Pracuje na tom asi čtyřiadvacet vývojářů, kteří jsou zaměstnanci právě této firmy a bylo to naprosto úžasné,“ popisuje hejtmanka Středočeského kraje Petra Pecková (STAN).

Další návštěva směřovala do Školy da Vinci v Dolních Břežanech, která nabízí osobnostní rozvoj a vzdělávání od školky až po gymnázium. 

„To je škola, která umožňuje dětem opravdu se stávat zodpovědnými, vybírat si to, co by v životě chtěly dělat a směřovat tím směrem, byť by to byl třeba jediný student z celé školy, tak ta škola mu umožní, aby se opravdu specializoval,“ vysvětluje Petra Pecková (STAN), hejtmanka Středočeského kraje.

„My se snažíme hodně vést děti k tomu, aby byly zodpovědné za své vzdělávání, řešily si věci samy, uměly komunikovat, uměly vyjádřit svůj názor a uměly řešit konflikty. Zakládáme si i na dobré atmosféře, tykáme si ve škole a snažíme se o partnerský přístup,“ dodává ředitel Školy da Vinci v Dolních Břežanech Jiří Bureš.

Odpoledne už středočeská hejtmanka zamířila do coworkingového centra Meandr v Řevnicích. 

„Je to místo, kde mohou lidé sdílet svá pracovní místa a nemusí pracovat třeba doma ve své pracovně nebo u stolu v kuchyni, ale mohou jít a pronajmout si pracovní místo,“ říká Petra Pecková (STAN), hejtmanka Středočeského kraje.

Jen o pár metrů dál se pak nachází útulná kavárna Modrý domeček, kde nabízí vynikající dorty, zákusky i slané koláče. Jenom je na ní něco malinko zvláštního. Jde totiž o sociální podnik, který umožňuje zaměstnávání hendikepovaným lidem.

„S Modrým domečkem spolupracujeme už delší dobu, dokonce u nás na úřadě Středočeského kraje v bistru měli jeden celodenní prodej v rámci našich aktivit, které děláme jednou za měsíc v úterý, kdy je bistro vyhrazeno právě sociálním podnikům, které zaměstnávají hendikepované,“ uzavírá hejtmanka Středočeského kraje Petra Pecková (STAN).

Program vyvrcholil setkáním se starosty a veřejností v Černošicích, které bylo opět velmi plodné a přineslo řadu zajímavých nápadů a podnětů, které by mohl Středočeský kraj realizovat. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu