• Načítám...
>

Benešovská nemocnice drží krok s dobou

Nemocnice Rudolfa a Stefanie Benešov se mění v jedno z nejmodernějších zdravotnických zařízení Středočeského kraje. Projekt za stovky milionů korun začíná nést své ovoce.

Reklama

Velký projekt přestavby nemocnice Rudolfa a Stefanie v Benešově se dočkal ukončení své první fáze. Při té příležitosti nemocnice uvítala představitele vedení kraje a svých dalších partnerů. Asi nejzásadnější změnou, kterou tento velkorysý projekt financovaný Středočeským krajem z úvěru od Evropské investiční banky nemocnici přinesl, je urgentní příjem.

"Je to prostor, který disponuje šesti observačními lůžky na crash roomu, na prostoru, který je tím vstupním místem příjmu od zdravotnické záchranné služby. Dalšími třemi propojenými ambulancemi vybavenými tak, že mohou ošetřit pacienta, navazuje na ten prostor toho crash roomu zákrokový sál," řekl Roman Mrva - předseda představenstva Nemocnice Rudolfa a Stefanie Benešov.

"Myslím si, že pro všechny pacienty, kteří sem přijedou i v tom urgentním stavu, přivezenými třeba zdravotnickou záchrannou službou, bude velkým benefitem právě ten urgentní příjem. Ošetření na jednom místě, ne převážení pacienta venkem do různých jiných budov, takže si myslím, že to je tohle medicína 21. století," řekla Petra Pecková (STAN), hejtmanka Středočeského kraje.

"Pro nás to je velký přínos v efektivitě předávání těch pacientů, to znamená, zkrátí nám to dobu toho předání, ale hlavně z toho budou profitovat samotní pacienti, že ta péče se jim dostane rychleji, efektivněji a ti, co si zaslouží intenzivní péči, tak bude o ně postaráno v kratší době, než kdyby byli směřováni na jednotlivé ambulance," řekl Pavel Rusý - ředitel Zdravotnické záchranné služby Středočeského kraje.

"Ukázalo se právě v době covidu, jak je takovéto zařízení, takovýto centrální příjem důležitý právě v takové situaci, jako je třeba infekční choroba, aby se oddělili ti infekční pacienti od těch neinfekčních a nemusela se zavírat nemocnice jako taková," řekla Jaroslava Jermanová (ANO) - zastupitelka Středočeského kraje.

Urgentní příjem ale zdaleka není jedinou podstatnou změnou. Projekt nadále řešil nejen nedostatečné kapacity, ale také hlavní slabinu Benešovské nemocnice.

"Jednou z těch zásadních slabin bylo to, že ta nemocnice je pavilónového typu, že vlastně když potřebujete na rentgen z interny, tak vezete toho člověka v dešti, v létě, v zimě venkem," řekl Pavel Rusý - ředitel Zdravotnické záchranné služby Středočeského kraje.

"Vznikla někdy na začátku roku 2017 myšlenka propojení do takzvaného multibloku a využily se tady naprosto, bych řekl, dokonalé invence jednak architektů, ale zejména personálu, kde vlastně když procházíme tuto novou stavbu, tak všechno na sebe navazuje," řekl Pavel Pavlík (ODS) - náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

"Ten provoz se profesionalizuje. Myslím si, že těch 600 milionů, které se investovaly, opravdu investovaly, protože to jsou obrovské peníze do masivní rekonstrukce přístavby a vytvoření urgentního příjmu a všech těch chodeb a propojení těch provozů jsou nesmírně dobře vynaložené peníze," řekla Petra Pecková (STAN) - hejtmanka Středočeského kraje.

Velkorysý projekt přestavby Benešovské nemocnice se prolíná dvěma volebními obdobími a je tedy navíc pozitivním příkladem kontinuity politického rozhodování hodným následování.

"Ten, kdo vyhrává ve finále, je pacient a o to by mělo jít ve zdravotnictví, takže já jsem za to velmi ráda," řekla Jaroslava Jermanová (ANO) - zastupitelka Středočeského kraje.

"Moc bych přála personálu, aby se jim tady krásně pracovalo a aby byli spokojení pacienti i oni," řekla Jaroslava Jermanová (ANO) - zastupitelka Středočeského kraje. 

Kompletní dokončení celého projektu včetně nového chirurgického oddělení a centrálního vstupního pavilonu
je plánováno na září letošního roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu