• Načítám...
>

Kolínská nemocnice otevřela modernizovaný pavilon

Oblastní nemocnice Kolín otevřela nově zrekonstruovaný pavilon O. Svůj prostor v něm najdou hlavně obory ušní, nosní a krční a částečně také interní a chirurgické.

Reklama

Slavnostním přestřižením pásky za přítomnosti statutárního náměstka hejtmanky Středočeského kraje pro oblast zdravotnictví Pavla Pavlíka byl zahájen provoz nově zrekonstruovaného pavilonu O v Oblastní nemocnici Kolín. Rekonstrukce pavilonu přišla na 223 milionů korun a nemocnice s ní začala v září roku 2022. Samotný projekt má ale za sebou mnohem delší historii.

"Samotný koncept pavilonu vznikl už v roce 2011, ale pak nebyl realizován, ačkoliv jsme měli zajištěné dotační prostředky, protože přišla aféra bývalého hejtmana Davida Ratha a ty finanční prostředky nám byly odebrány a v podstatě celý projekt spadl pod stůl, ale za těch 12 let medicína postoupila, my jsme ho museli asi dvakrát aktualizovat a přizpůsobovat požadavkům doby, s výhodou jsme pak využili dotace Středočeského kraje, za kterou tato rekonstrukce byla realizována," řekl Petr Chudomel - předseda představenstva Oblastní nemocnice Kolín.

"Vzhledem k tomu, že kolínská nemocnice je podle objemu pacientů i rozpočtu největší krajskou nemocnicí a velkou spádovou nemocnicí, tak já doufám, že to přinese zase trošku vyšší standard péče o občany nejen z Kolína, ale i pro pacienty z okolí," řekl Michael Kašpar (STAN) - starosta Kolína.

Středočeský kraj nyní financuje řadu projektů ve zdravotnictví. Umožnil mu to úvěr od Evropské investiční banky. 

"Když vezmu, že z prostředků úvěru poskytnuté Evropskou investiční bankou Středočeskému kraji je financováno zhruba 1, 5 miliardy do zdravotnictví, tak to určitě nejsou prostředky, které bychom byli takto naráz schopni uvolnit z rozpočtu kraje. Ty projekty přináší daleko vyšší standard poskytované péče pro pacienty ve Středních Čechách, vyšší standard pracovního prostředí pro personál ve středočeských nemocnicích a to je, myslím si, to nejdůležitější, co od těch projektů očekáváme," řekl Pavel Pavlík (ODS) - náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

V nově zrekonstruovaném pavilonu O kolínské nemocnice se bude nacházet oddělení ušní, krční, nosní a dále část interního oddělení a chirurgické oddělení, které se zaměřuje na operativu cév. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu