• Načítám...
>

Střední škola designu a řemesel je v novém

Střední škola designu a řemesel v Kladně úspěšně ukončila velký projekt své modernizace. Kromě jiného získala nejmodernější vybavení učeben i dílen.

Reklama

Výsledky projektu s názvem Zvyšování technicko didaktické úrovně výuky si na kladenskou Střední školu designu a řemesel přijel prohlédnout středočeský radní pro oblast školství Milan Vácha. Tento projekt se totiž řadí k těm nejvýznamnějším projektům středočeského středního školství. Škola díky němu povznesla svou výuku na úroveň jednadvacátého století.

"Součástí projektu byla jednak stavební část, dělali jsme nové dva vchody, přední i zadní do budovy včetně bezbariérového přístupu, druhá část se týkala dodávek vybavení do nových učeben interaktivních a digitálních, jedná se o tři učebny ICT, kde máme novou techniku, nové počítače, jednak pro obory design interiéru, ale také pro všechny naše ostatní obory, protože my jich máme celkem 9," řekla Jana Bláhová - ředitelka Střední školy designu a řemesel Kladno.

Škola vychovává nejen modeláře a návrháře oděvů, ale zabývá se i nábytkovým a interiérovým designem. Své místo tu mají i technické obory, jako je nábytkářská dřevařská výroba truhlářství či tesařství. A právě vybavení nové truhlárny a tesařské dílny představovalo největší dodávku, a to stroje za dvacet milionů korun.

"Pak máme novou šicí dílnu, kde máme nové šicí stroje a další vybavení pro náš obor modelářství a návrhářství oděvů, součástí byla také dodání dalšího softwaru, třeba k oboru modelářství, kde je to software na výuku střihů a nebo software pro jazykovou laboratoř," řekla Jana Bláhová - ředitelka Střední školy designu a řemesel Kladno.

K nepoznání se změnila i chemická laboratoř, která slouží hlavně učebním oborům cukrář a pekař. Projekt celkem spolkl více jak padesát milionů korun, z nichž větší část šla z evropských peněz. Patnácti procenty přispěl i zřizovatel školy – Středočeský kraj.

"Kladensko si zaslouží takto specifickou školu, kde máme obory, které nejsou na mnoha místech ve Středočeském kraji a tady byly předpoklady po tom, co skončila škola PRŮMSTAV, tak bylo nabíledni pokračovat v určitých modernizovaných oborech a to je typicky nábytkářství, moderní design a ta investice, která tady je, si myslím, že je velice dobrá a už z letošních čísel vidíme, že ten zájem žáků je tady skutečně enormní," řekl Milan Vácha (STAN) - radní Středočeského kraje.

Středočeský kraj přispěchal škole na pomoc i v momentě, kdy bylo uskutečnění projektu ohroženo kvůli razantně zvýšeným cenám dodávek následkem covidové epidemie.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu