• Načítám...
>

Kvůli dálnici D7 se opraví i některé krajské silnice

V souvislosti s přípravou dálnice D7 a především obchvatu Slaného je nutné opravit některé krajské silnice. Jedná se o silnice druhé a třetí třídy, které povedou na nové mimoúrovňové křižovatky z D7 na Knovíz a Slaný západ. Ty postaví Ředitelství silnic a dálnic a kraj zajistí opravy napojených silnic. Konečné náklady pak půjdou za ŘSD.

Reklama

Příprava dalšího úseku dálnice D7 mezi Slaným a Panenským Týncem je v plném proudu. Ještě před tím ale bude nutné se zaměřit na krajské silnice druhé a třetí třídy. Ty v blízkosti budoucího dálničního obchvatu Slaného projdou zásadní proměnou.

„Jedná se o akci Ředitelství silnic a dálnic. Jedná se o mimoúrovňové křižovatky na Knovíz z D7 a na Slaný západ. Středočeský kraj se připojuje několika současnými akcemi, kde my budeme na naše náklady, ale postupně nám budou zafinancovány ze strany Ředitelství silnic a dálnic, dělat doprovodné investiční akce. Především opravy silnic, které navazují na tyto velké stavby Ředitelství silnic a dálnic,” říká Karel Bendl, radní pro oblast silniční dopravy Středočeského kraje.

Přípravu a realizaci všech stavebních objektů včetně smlouvy o spolupráci s Ředitelstvím silnic a dálnic schválili středočeští zastupitelé na svém posledním zasedání. Práce provede ŘSD, po kolaudaci všech stavebních objektů pak bezplatně přejdou do majetku Středočeského kraje.

„Mimoúrovňové křižovatky musí být zhotovené, protože to jsou samostatné stavební objekty. A my jako Středočeši musíme na ty mimoúrovňové křižovatky přivést silnice druhých a třetích tříd, které jsou dneska ve špatném stavu. A my je vlastně v rámci této realizované akce do toho dobrého stavu dostaneme, aby až bude zkolaudována ta mimoúrovňová křižovatka, aby na ni byly napojené kvalitní středočeské silnice druhých a třetích tříd,“ dodává Karel Bendl (ODS).

Kraj tedy kvituje, že se může na přípravě výstavby od začátku podílet. Zavázal se taky poskytnout veškeré potřebné informace a podklady. Dále pak posoudí jednotlivé stupně projektové dokumentace, které ŘSD předloží, aby nedošlo ke zbytečným průtahům.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu