• Načítám...
>

Hejtmanka Petra Pecková zavítala do Lysé nad Labem

Lysá nad Labem byla cílem dalšího výjezdu hejtmanky Petry Peckové (STAN) a radních Středočeského kraje. Společně se zde sešli se starostou města i se zástupci okolních obcí. Nechyběla ani návštěva školy a několika firem.

Reklama

Město, které se nachází na severovýchodě nejlidnatějšího kraje a které vůbec poprvé zmínila už Kosmova kronika. Lysá nad Labem. Právě sem zavedlo poslední únorové úterý hejtmanku Středočeského kraje Petru Peckovou. V rámci svého výjezdu hned ráno navštívila místní firmu Sport Arsenal, která se soustředí na výrobu cyklistické výbavy.

,,My jako rodina těch nosičů máme celou řadu a s dětmi jsme projeli takovou turistickou cestu Alpe Adria, která vede z Rakouska až do Itálie a vlastně ty nosiče nás doprovázely celou tu cestu a já vůbec netušila, že je vyrábí středočeská firma, která sídlí v Lysé nad Labem, takže to byla velmi zajímavá návštěva té výroby," vysvětlila hejtmanka Středočeského kraje, Petra Pecková (STAN).

Další kroky pak středočeskou delegaci zavedly na Střední školu designu, kde vedení kraje nahlédlo do procesu přerodu studentů v budoucí oděvní a interiérové návrháře nebo grafiky.

,,To je opravdu neuvěřitelné. Je tam spousta, velká spousta mladých talentovaných lidí a myslím si, že v tomto oboru máme o budoucnost postaráno," řekla hejtmanka.

,,Momentálně se připravujeme na maturitní praktickou zkoušku, takže máme sestrojené střihy na návrhy, které jsme vymysleli a teď si to zkoušíme z náhradního materiálu, abychom si to vyzkoušeli na modelkách, jak jim to sedí," popsala studentka 4. ročníku oboru oděvní design, SŠ Designu Lysá n. Labem.

Nechybělo ani setkání se starosty z okolních obcí, kde byla hlavní témata nedostatek míst v základních a mateřských školách a tradičně také silnice.

,,Bylo to plné zajímavých dotazů, přišlo hodně starostek, starostů, místostarostů. Nejvíce dotazů zase padalo na silnice," popsala Pecková.

Po pracovním obědě s vedením města Lysé nad Labem pak následovala návštěva malé firmy s hlubokou českou tradicí.

,,Je to firma Hainz a je to firma, která dělá stroje do věžních hodin, různé hodiny na radnicích, v kostelích a je to neuvěřitelná historie a neuvěřitelné řemeslo," popsala Pecková.

,,Tady to, co vidíte, tak je klasický čtvrťový stroj, který obhospodařuje věžní hodiny na kostelích, školách, úřadech a slouží k odbíjení.  Je to nejkomplikovanější věžní stroj, celý komplet mechanický, s tím, že má elektrický nátah," popsala majitelka a jednatelka firmy L. HAINZ, Mariana Nesnídalová.

V závěru programu pak nechyběla ani tradiční debata s místními občany na radnici měst

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu