• Načítám...
>

Kraj chystá provoz zbrusu nových vlaků RegioPanter

Ve Výzkumném ústavu železničním v Cerhenici na Kolínsku proběhl zkušební provoz zbrusu nových vlakových jednotek RegioPanter v barvách Pražské integrované dopravy. S těmito soupravami se budou cestující jedoucí na tratích z Kralup nad Vltavou do Prahy a Praha - Kolín - Kutná Hora potkávat už od srpna tohoto roku až do prosince tohoto roku. Přinesou bezpečnější a komfortnější cestování. Nákup vlaků pro Středočeský kraj realizuje národní dopravce České dráhy. Celkem bude k dispozici 22 těchto vlakových souprav. O výrobu se postarala společnost Škoda Transportation.

Reklama

Již v tomto roce se cestující vlakovou dopravou po Středočeském kraji mohou těšit na zbrusu nové jednotky RegioPanter, které se nyní zkouší u Výzkumného ústavu železničního v Cerhenici na Kolínsku. 

„My dneska stojíme u bran Výzkumného ústavu železničního, kde se dneska uskuteční demonstrační jízda zcela nového vlaku RegioPanter pro systém Pražské integrované dopravy neboli systém PID. Přestože se to jmenuje Pražská integrovaná doprava, tak v podstatě 70 procent svého provozu ten vlak bude jezdit na území Středočeského kraje. Jedná se o první vlak z várky celkem 22 zcela nových vozů RegioPanter, které vyjedou na středočeské koleje od zhruba srpna letošního roku do prosince letošního roku,“ vysvětluje radní Středočeského kraje Petr Borecký (STAN).

S novými vlaky přijde také odpovídající komfort, na který se mohou cestující na palubě těšit. 

„Všechny ty vlaky jsou nízkopodlažní, jsou vybaveny systémem navigace pro hendikepované spoluobčany, dále tam máme místa pro kočárky a pro kola. Jsou tam pochopitelně toalety, vlaky jsou klimatizované, vybavené Wi-Fi a informačním systémem,“ doplňuje Petr Borecký (STAN), radní Středočeského kraje.

Nové vlaky RegioPanter budou jezdit na trati z Kralup nad Vltavou do Prahy, dále potom na trati Praha - Kolín - Kutná Hora, částečně i jako posilující vlaky na ostatních tratích, ale primární trati, na kterých je najdete, jsou právě tyto dvě. Nákup vlaků pro Středočeský kraj realizuje národní dopravce České dráhy. Pro kraj to tak znamená navýšení ročních nákladů na provoz železniční dopravy o 200 milionů korun. Vlaky RegioPanter pak pochází z dílny společnosti Škoda Transportation. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu