• Načítám...
>

V Mladé Boleslavi vyroste unikátní dopravní cvičiště

V Mladé Boleslavi vyroste dopravní cvičiště. Využít ho budou moci žadatelé o řidičské průkazy skupiny B a A. Zároveň bude prostor sloužit i pro dopravní výuku mateřských a základních škol a zázemí pro zkoušky tady najdou také zkušební inspektoři. Takto kombinovaný prostor je u nás zatím jediný v zemi. Otevřít by se měl příští rok na jaře.

Reklama

V Mladé Boleslavi si plácli. Ve městě vyroste nové multifunkční dopravní cvičiště a dětské dopravní hřiště. Stát bude u místní Střední odborné školy a učiliště a všichni partneři projektu záměr stvrdili podpisem memoranda. Stát tady má cvičební centrum, které bude v rámci České republiky zatím unikátní.

„Kombinuje jako jediné v České republice dětské dopravní hřiště pro výuku základních a mateřských škol, auto školské cvičiště, pro výuku žadatelů skupiny B a A, tedy osobní automobily a motocykly a zároveň zkušební prostor pro zkušební komisaře, kde mohou tyto žadatele zkoušet. Neexistuje v České republice takto kombinovaný prostor,“ říká Aleš Horčička, předseda Asociace autoškol ČR.

Mladá Boleslav má své dětské dopravní hřiště, ovšem je už zastaralé a podle vedení bylo v plánu se zabývat novým projektem. Tento kombinovaný tak přišel jako na zavolanou. Radnice je ráda, že se takto zajistí zvýšení dopravní bezpečnosti v regionu.

„Jsem za to rád, že jsme vybrali i tuto lokalitu, která je vlastně ideální. Je tady autobusová zastávka, takže jak Boleslaváci, tak i všechny školy, které sem budou jezdit na dopravní výchovu, tak v podstatě mohou vystoupit v poměrně docházkové vzdálenosti,“ říká Daniel Marek (STAN), náměstek primátora Mladé Boleslavi.

Hřiště je společnou iniciativou Středočeského kraje a Mladé Boleslavi, Střední odborné školy a učiliště, Asociace autoškol, Kooperativy a Nadačního fondu Škoda Auto.

„Myslím si, že je to fajn, protože když jsem se bavila s panem ředitelem, co za ty roky, co on je ředitel, mohlo všechno tady na tom pozemku vzniknout, od supermarketu po nějaké výcvikové středisko pro psy až po věci, které ani nechci říkat, protože opravdu nejsou vhodné vedle školy, tak si myslím, že tohle je projekt, který je skvělý, že bude vedle školy a je skvělé, že bude pro Mladou Boleslav a její okolí,“ říká hejtmanka Středočeského kraje Petra Pecková (STAN).

Pokud vše půjde podle plánu, stavět by se mělo už letos na jaře. Celý prostor by měl být hotový na podzim letošního roku. V provozu by pak cvičiště a hřiště mělo být příští rok na jaře.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu