• Načítám...
>

V Čestlicích proběhlo setkání starostů měst a obcí

V prostorách čestlického aquaparku proběhlo tradiční setkání se starosty měst a obcí Středočeského kraje. Na setkání vystoupila hejtmanka Petra Pecková a další členové krajské rady. Ústředními tématy bylo posilování bezpečnosti, demografický vývoj v kraji a jeho dopad napříč resorty, budování silniční infrastruktury nebo novinky ve veřejné dopravě. Odpolední část programu nabídla přehlídku veletrhu služeb, kde zástupci obcí nalezli nejrůznější odbory krajského úřadu. Mohli tam vyřešit záležitosti týkající se například dopravy, opravy silnic nebo zdravotnictví.

Reklama

V Aquapalace Praha proběhlo tradiční setkání starostů Středočeského kraje. Na území středních Čech napočítáme rovných 1144 obcí. Velký sál čestlického aquaparku byl tak solidně zaplněn. Krajští radní v čele s hejtmankou Petrou Peckovou starostům prezentovali, co se během vládnoucího období podařilo zrealizovat a upozornili také na největší problémy.

„Myslím si, že se podařilo rekordně podporovat Sbory dobrovolných hasičů v obcích. Podařilo se za 3, 5 roku pořídit 49 velkokapacitních cisteren, také se podařilo zrekonstruovat nebo postavit 22 nových požárních zbrojnic a více než 160 dopravních automobilů a sto přívěsů,“ vyjmenovává středočeská hejtmanka Petra Pecková (STAN).

Do gesce hejtmanky patří zejména krizové řízení, bezpečnost kraje, oblast digitalizace nebo adiktologické služby a primární prevence.

„Co se týče primární prevence ve školách, tak tam jsou teď historicky největší částky, které se dávají i v roce 2023 a v roce 2024. Bohužel závislost našeho národa stoupá, a to zejména na digitálních technologiích, ale i na různých typech léků, například na spaní, není to tedy zdaleka už jenom drogová závislost. Snažíme se zajistit opravdu síť služeb, která pomáhá,“ říká Petra Pecková, Hejtmanka Středočeského kraje.

Kraj se může zároveň pochlubit nejnižší mírou korupčního rizika a je zároveň nejtransparentnější. Výrazný posun zaznamenala i oblast zdravotnictví, kterou má na starost náměstek hejtmanky Pavel Pavlík.

„My jsme vlastně už od toho našeho nástupu proinvestovali téměř 1, 2 miliardy korun ve zdravotnictví z krajských peněz a další více než 2 miliardy korun v rámci evropských peněz. Otevírali jsme nový urgentní příjem v benešovské nemocnici, předávali jsme před měsícem a půl 15 nových sanitek a čekáme na vyrobení dalších 15 sanitek. Těch akcí je mnoho a mnoho a já jsem hrozně rád, že posouváme středočeské zdravotnictví do 21. století,“ vysvětluje náměstek hejtmanky Středočeského kraje Pavel Pavlík (ODS).

Úspěšné období má za sebou i úsek dopravy pod vedením středočeského radního pro dopravu Karla Bendla (ODS). Podle něj se totiž podařilo splnit téměř všechny body, které vedení kraje před volbami slíbilo. Cílem je v oblasti silniční dopravy dostat infrastrukturu, ale i její správu na úroveň západních zemí.

„Jedná se i o digitální mapové portály, o kterých celou dobu hovoříme a nyní už je jasné, že vybíráme firmu, která nám ten digitální mapový portál na všechny středočeské silnice, mosty a další silniční objekty zpracuje a budeme mít dokonalý přehled o tom, kdy bude jaká stavba, kdy bude jaká objížďka, kudy povede a tak dále,“ uzavírá radní Středočeského kraje Karel Bendl (ODS).

Odpolední část programu setkání starostů měst a obcí Středočeského kraje přinesla veletrh služeb, kde zástupci obcí nalezli nejrůznější odbory krajského úřadu. Mohli tam vyřešit záležitosti týkající se například dopravy, opravy silnic, zdravotnictví nebo školství. Součástí byly i vybrané neziskové organizace, které obcím pomáhají. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu