• Načítám...
>

Vedení Středočeského kraje navštívilo město Příbram

Předposlední zastávkou v rámci výjezdů středočeské hejtmanky Petry Peckové (STAN) a členů krajské rady v tomto volebním období bylo město Příbram. Během celodenní akce postupně navštívila společnost ZAT, světového dodavatele automatizace průmyslových systémů, Hornické muzeum Příbram, kdy důlní průmysl je pro tento region typický a nakonec příbramskou nemocnici, kde dále probíhají stavební práce a celková modernizace zařízení. Na závěr dne připadla diskuse s občany. Příští a zároveň poslední zastávkou budou v červnu Sedlčany.

Reklama

V rámci svého dalšího výjezdu po Středočeském kraji navštívila hejtmanka Petra Pecková (STAN) společně se členy krajské rady město Příbram. V tomto městě, které proslulo těžbou stříbra i železné rudy, jako první navštívili firmu ZAT, světového dodavatele automatizace průmyslových procesů. Jejich systémy můžete najít i v jaderné elektrárně Dukovany.

„Všechny čtyři bloky jsou řízeny systémem ZAT a francouzským systémem. My se podílíme na kompletním chodu jaderné elektrárny a vyměnili jsme postupně všechny ruské systémy, které tam byly, za české a francouzská firma, dnes Framatome, vyměnila taktéž okolo reaktoru ty bezpečnostní systémy,“ vysvětluje výkonný ředitel společnosti ZAT Ivo Tichý. 

Firma má ze sta procent české majitele, kteří peníze neustále investují zpět do společnosti. V nedávné době například společnost koupila softwarovou firmu Definity systems v Benešově. Další místo, které středočeská delegace navštívila, bylo Hornické muzeum v Příbrami, které zaznamenává to, co bylo ještě před několika lety pro region tak typické.

„Je to jedno z nejstarších muzeí u nás a zároveň jedno z největších muzeí tohoto druhu v Evropě. Projeli jsme se i hornickým vláčkem, který jezdí nejenom na povrchu, ale i uvnitř skály,“ popisuje hejtmanka Středočeského kraje Petra Pecková.

Po pracovním obědě následovala návštěva příbramské nemocnice. 

„Je to rok, co jsem tady otevírala toto dětské oddělení a musím říci, že zase od té doby se tady udělal velký kus práce, protože jsme se teď byli podívat na stavbě, kde jedna další část komplexu budov vzniká, takže já se těším, až bude zase otevření, protože si myslím, že to příbramské nemocnici zase přidá na kapacitě a možnostech, které jsou samozřejmě skvělé pro pacienty, pro Příbram a celé okolí,“ uzavírá Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje.

Poslední akcí byla tradiční diskuse s veřejností, která opět hejtmanku a členy krajské rady zahrnula náměty, podněty a cennou zpětnou vazbou. Zároveň šlo o předposlední výjezd v tomto volebním období. Příští a tedy i konečná zastávka bude během měsíce června v Sedlčanech.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu