• Načítám...
>

Ve Velvarech proběhla zahradní slavnost pro seniory

Středočeský kraj ve spolupráci s Domovem pro seniory ve Velvarech připravil pro jeho klienty a zaměstnance Zahradní slavnost. Tato akce se konala už patnáctým rokem a senioři se na ni vždy velmi těší. Zahrála dechovka, vystoupili imitátoři a nechybělo ani dobré jídlo a pití. Kdo mohl, ten tancoval, kdo nemohl, tak seděl a zábavu si užili i ti, co už leží jen v posteli, i ti vše zpovzdálí sledovali.

Reklama

V Domově pro seniory ve Velvarech na Kladensku proběhl už patnáctý ročník Zahradních slavností. A i tentokrát se jeho klienti mohli těšit na zajímavý program, který opět podpořil Středočeský kraj.

„Dnešní program je velmi bohatý, musím říct, že kromě dechovky by tady měl být Pepíček Zíma a měli by tady být imitátoři a myslím si, že také všichni klienti, ale i zaměstnanci, protože i pro ně je připraveno hudební vystoupení a myslím si, že si to všichni užijí,“ popisuje radní Středočeského kraje Martin Hrabánek (ODS).

„Po té zimě je vytáhneme ven všechny i v postelích, ty naše klienty, aby si to užili. Těch slavností máme několik do roka, ale tohle je taková ta první jarní, kde chceme, aby se dobře najedli a napili,“ říká ředitel Domova pro seniory Velvary Marcel Zhorný.

Za Středočeský kraj přijal nad akcí záštitu radní Martin Hrabánek (ODS), který Domov pro seniory ve Velvarech pravidelně navštěvuje.

„Vždycky na podzim, kdy jsou klienti samozřejmě na svých pokojích, tak jsem neváhal, abych se na ně podíval i v době, kdy konečně mohou být venku a mohou si užít trošku zábavy a radosti. Zároveň jsem přijel i proto, abych poděkoval všem zaměstnancům domova, protože odvádí skvělou práci,“ vysvětluje radní Středočeského kraje Martin Hrabánek (ODS).

Velvarský Domov pro seniory je vyloženě pobytové zařízení a kromě lidí, kteří onemocněli neurologickými chorobami, tak bere v podstatě všechny, kteří mají zájem.

„Bereme i lůžkové pacienty a staráme se o ně. Bohužel ten poměr těch imobilních a lůžkových pacientů se nám každý rok zvedá nahoru, ale kraj nám vychází vstříc, takže navyšujeme počty a snažíme se zvyšovat i počty lůžek, abychom vyhověli obrovskému zájmu z okolí,“ uzavírá Marcel Zhorný, ředitel Domova pro seniory Velvary.

Další ročník oblíbených Zahradních slavností si klienti i zaměstnanci Domova pro seniory ve Velvarech pořádně užili a už teď se určitě těší na příště. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu