• Načítám...
>

Logistický areál ve Zdibech Středočeši nechtějí

Kousek od pražských Bohnic jsou Zdiby. Obec s tři a půl tisíci obyvatel, která připomíná spíše malebnou vesnici s veškerými službami a infrastrukturou. Nyní její, dá se říci poklidný život narušuje plánovaná výstavba obřího logistického centra společnosti Goodman. Vedení Středočeského kraje a samotné obce zatím čekají na přesné stanovisko EIA, tedy na vyhodnocení vlivu této stavby na životní prostředí.

Reklama

Na tomto poli ve Zdibech u Prahy má vyrůst obří logistické centrum společnosti Goodman. Na patnácti hektarech by měly být vybudovány dvě haly o rozloze více než 76 tisíc metrů čtverečních. Středočeský kraj se obává negativního vlivu stavby na životní prostředí, a proto na svém zasedání rada kraje 13.dubna vyjádřila k současné dokumentové projekci nesouhlasné stanovisko.

,,To, co se stane teď na základě rozhodnutí rady Středočeského kraje je, že bude zadán posudek, který by měl všechny sporné věci prověřit, a který vydá stanovisko k tomu, jak by se mělo dále v této věci postupovat," řekl Martin Macháček, radní Krajského úřadu Středočeského kraje.

Plánovaná výstavba logistického centra by probíhala mezi silnicí druhé třídy číslo 608 a dálnicí D8. Budoucí logistické centrum počítá s vedením dopravy na sever. Tedy tak, aby byla odkloněna od obce Zdiby, ale i tak se místní obávají, že stavba bude mít negativní vliv na dopravu v okolí obce a s projektem nesouhlasí ani její starosta.

,,Můj osobní názor je ten, že by se tady nemělo zastavovat vůbec nic, a že by se měla chránit ta zemědělská půda, na které by se mělo pěstovat, protože brzy tu budeme mít problémy se zemědělskou půdou a okolo Prahy se hodně staví," řekl Jan Tvrdý, starosta obce Zdiby.

Zda ve Zdibech logistický areál vyroste zatím není jisté. Vše záleží na posudku EIA a na stanovisku Středočeského kraje.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu