• Načítám...
>

Na zámku Kačina se konalo tradiční vinobraní

Na zámku Kačina se sešli milovníci vína, pěstitelé i prodejci, aby si v kulisách zámeckého parku užili zdejší krajské vinobraní a dožínky. A samozřejmě také doprovodný program, k němuž patřily i prohlídky zámku, dětská zóna či vinná fontána hraběte Chotka.

Reklama

První Vinobraní se tady na Kačině konalo už v roce 1847. V současnosti se řadí mezi ty největší ve Středočeském kraji. 

"Jsou zde vinaři z Čech, z Moravy. Samozřejmě ale i vinaři z Francie, Portugalska, Itálie a dokonce jeden zajímavý zástupce vinařů z Libanonu. Návštěvnost čekáme tak, jako každým rokem, kolem 7 až 8 tisíc lidí," řekl Lukáš Rudolfský, prezident Vinobraní.

"Je tady zábava pro děti, je tady zemědělská škola, jsou tady zvířátka. Je tady všechno, co patří a venkov a k zemědělství," řekl Josef Viktora, starosta Kutné Hory.

V rámci Vinobraní proběhly i oslavy konce zemědělského roku, tzv. Dožínky.

"Je to taková oslava toho ukončení zemědělského roku. Oslava konce žní, kdy je sklizeno a my můžeme děkovat Matce přírodě a Bohu, že sklizeň byla dobrá," řekl Lukáš Rudolfský. 

"Středočeský kraj toto Vinobraní už tradičně podporuje. Je to 7. ročník, který podporujeme. Já jsem velmi ráda, že letos se mi to podařilo, protože je tady hodně lidí a velmi příjemná atmosféra. Já si myslím, že jakákoliv podpora takovýchto akcí je významná. Obzvlášť, pokud tím můžeme podpořit výsledek práce zemědělců," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje. 

Slavnosti vína budou ve Středočeském kraji pokračovat vždy o víkendech až do konce září. Ty poslední pak proběhnou 29. září na zámku Domousnice.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu