• Načítám...
>

Střední Čechy znají stavbu roku

Další ročník soutěže Stavba roku odtajnil výsledky. Slavnostního předání cen ve 14 kategoriích se zúčastnila také hejtmanka Středočeského kraje, která předala ocenění ve dvou kategoriích novostavbě mateřské školy v Benešově.

Reklama

Pátý ročník prestižní soutěže Stavba roku Středočeského kraje zná své vítěze. Ceny se udělovaly v celkem 10 kategoriích. 

"Je soustředěná na stavby, které jsou zrealizované ve Středočeském kraji, zrealizované za poslední období. Není to tedy dáno za rok ale za to poslední období," řekl Jan Fibiger, předseda rady soutěže.

"Tato soutěž je, na rozdíl od některých jiných soutěžních přehlídek v oblasti stavebnictví v ČR, výjimečná svou otevřeností a svým konceptem," řekla Markéta Svobodová, předsedkyně poroty. 

Do soutěže se každoročně mohou přihlásit jak vlastníci či uživatelé nemovitostí, tak i projektanti, investoři nebo dodavatelé. 

"Předmětem posuzování v této soutěži není pouze samotná architektonická stránka díla nebo unikátnost a výjimečnost stavebně-technického řešení. Poroto přihlášené stavby posuzuje v rámci širšího spektra. Zajímá nás také účel a přínos, který ta konkrétní stavba přináší," řekla Markéta Svobodová. 

"Posuzuje se komplexní výsledek stavby, tudíž to není soutěž autorská, protože ti největší architekti vždy říkají, že stavba je kolektivní dílo," řekl Jan Fibiger. 

Jednou z kategorií byla také Cena hejtmanky Středočeského kraje. Tu získala novostavba MŠ Úsměv v Benešově. 

"Já mám ten luxus, že si mohu vybrat to, co se mi líbí. Nejsem ale odborník ani architekt, proto je ta hlavní cena udělena porotou, která je složená ze všech odborníků, kteří k tomu mají co říct. Cena hejtmanky je tak trochu osobitá cena. Je to cena za stavbu, která se mi nejvíce líbí, která mě nejvíce zaujala," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje. 

Hlavním cílem soutěže je podpora architektury a rozvoje regionu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu