• Načítám...
>

Klaudiánova nemocnice má nové přístroje

Klaudiánova nemocnice v Mladé Boleslavi má nové přístroje na radiodiagnostickém oddělení. A to magnetickou rezonanci a mamograf. Právě tato oddělení patří mezi nejvytíženější. Moderní zařízení poskytne větší komfort nejen lékařům ale i pacientům.

Reklama

Radiodiagnostické oddělení v Klaudiánově nemocnici patří k nejvytíženějším. Vedení mladoboleslavské nemocnice se proto rozhodlo zakoupit moderní a efektivnější zařízení, které by poskytlo lékařům i pacientům větší komfort. Jedním z nich je i magnetická rezonance. Na tomto oddělení je vyšetřeno 15 pacientů denně. 

"My jsme původní magnetickou rezonanci už měli 10 let starou. Samozřejmě už měla něco odpracováno, protože tady vyšetření probíhají velmi intenzivně. Současný přístroj je vyšší kategorie, protože ten původní měl výkon 1,5 Tesla, tento má 3 Tesla. To znamená, že poskytuje právě vyšší rozlišení, větší výkon a některé typy vyšetření se na tom přístroji dají provést v kratším čase," řekl Ladislav Řípa, předseda představenstva Klaudiánovy nemocnice. 

Dalším zařízením je i nový mamograf. Ten nový už nevyhovoval dnešním standardům a zároveň dosáhl maximální doby využití. Investice vyšla mladoboleslavskou nemocnici na 4,7 milionu korun.

"Mamografický přístroj jsme pořizovali jednak proto, že ten náš už byl 8 let starý. Podle pravidel odborné společnosti by nejdéle každých 8 let mělo dojít k obměně přístrojů," řekl Ladislav Řípa. 

Nemocnice se může pochlubit i dokončeno rekonstrukcí JIP. Opravené byly např. sociální zařízení, podlahy, okna a dveře. 

"Změna v těch prostorách je lepší členění, modernější přístroje, lepší dostupnost i pro personál, jednodušší monitorování pacientů. Dříve jsme tu neměli průhledná skla, teď máme přehled o celém oddělení," řekl Jaroslav Toušek, primář chirurgického oddělení JIP.

Rekonstrukce JIP stála 16 milionů korun. Z toho 9,5 milionu korun činila dotace od Středočeského kraje.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu