• Načítám...
>

V Chroustově mají novou hasičárnu

Hasiči v Chroustově na Nymbursku mají novou požární zbrojnici. Hasičárna vyšla skoro na deset milionů korun a na její stavbě se podílel i kraj a Ministerstvo vnitra. Pro místní občany to znamená i to, že mají nový prostor pro rozvoj spolkové činnosti v obci.

Reklama

Svatý Florián je patronem všech hasičů a právě tohoto světce najdeme i na nové hasičské zbrojnici v Chroustově. 

"V roce 2016 byla provedena studie, která později sloužila jako podklad pro získání dotací. V roce 2017 nám byly přislíbeny dotace 4,5 milionu z Ministerstva vnitra a 3 miliony z dotačního titulu Středočeského kraje. Obec připravila projekt pro společné územní a stavební řízení," řekl Pavel Vančura, starosta obce Chroustov.

A pak už to šlo ráz na ráz. V roce 2017 obec vybrala dodavatele stavby. V březnu minulého roku byl vybetonován základní kámen a pak, během 11 měsíců, bylo postaveno. Místo staré hasičárny se tak v Chroustově mohou těšit z nové požární zbrojnice. 

"Základem hasičské zbrojnice je garáž pro hasičskou techniku, kde jsou 2 stání pro vozidla. Ta garáž bude sloužit jak k uskladnění techniky, tak také k její údržbě. Zbrojnice obsahuje sociální zázemí včetně sprch, šatnu pro výjezdní jednotku a dále potom učebnu," řekl Pavel Vančura. 

Učebna bude sloužit k přípravě jednotky po teoretické stránce. Ale určitě ji využijí i jiné spolky. 

"Tato stavba, myslím, celkem pěkně zapadne do obce. Poté je také další motivací pro všechny hasiče v Chroustově, aby dál udržovali jak spolkovou činnost, tak i činnost výjezdní jednotky, aby mohli v obci i v blízkém okolí chránit majetek a životy spoluobčanů," řekl Pavel Vančura.

Náklady na novou stanici byly necelých 10 milionů. Na jejím financování se podílela obec, kraj a Ministerstvo vnitra.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu