• Načítám...
>

Příbramská záchytka získá více peněz

Středočeský kraj navýšil příspěvek na provoz příbramské záchytky, která odbavuje klienty v podstatě z celé jižní části kraje. Za zvýšenými náklady stojí i nová legislativa, která zpřísňuje nároky na personální a materiální vybavení.

Reklama

Středočeský kraj navýšil finanční příspěvek příbramské záchytce o 900 tisíc korun více než v minulém roce. Tedy na 2,5 milionu korun.

"To je povinnost ze zákona kraje, tedy je zcela na místě, že Středočeský kraj záchytku v Příbrami podporuje," řekl Martin Kupka, zastupitel Středočeského kraje.

Náklady na provoz jsou vysoké i kvůli tomu, že zde mohou pracovat jen vysoce kvalifikovaní lékaři.

"Provoz záchytky stojí zhruba 2 000 100 - 2 000 500 korun, vzhledem k tomu, že velice vysoké jsou osobní náklady, protože provoz záchytky musí být zajištěn testovanými lékaři a sestrami nebo záchranáři, kteří jsou způsobilí," řekla Jana Klímová, vedoucí záchytné služby.

Kromě toho, tato záchytka patří mezi dvě zařízení v kraji, která mohou vykonávat tuto odbornou péči. Její služby využívají převážně klienti z jižní části středních Čech.

"V minulém roce jsme měli celkem 152 klientů, bohužel se k nám poslední dobou dostávají klienti, kteří nejsou jen pod vlivem alkoholu, ale jsou tam sdružené intoxikace. Většinou tam bývají i nějaké amfetaminy," řekla Jana Klímová.

Klienti zde zpravidla stráví 4 - 8 hodin a za svůj pobyt zaplatí 2500 korun.

"Máme takovou novinku, že pokud zaplatí do 7 dnů od propuštění ze záchytky, tak ta částka zůstává 2 500 korun, pokud ne, tak se zvyšuje o 1000 korun," řekla Jana Klímová.

Vzhledem k tomu, že mezi těmito klienty se vyskytují i bezdomovci či drogově závislé osoby, vymáhaní peněz po těchto lidech je velmi náročné. Jen za minulý rok do současné doby nezaplatilo za pobyt v příbramské záchytce 65 % klientů. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu