• Načítám...
>

Rakovník chce opravit stadion

Rakovničtí sportovci a hlavně sportovní kluby by se mohli dočkat nového zázemí na zdejším Městském stadionu. Radnice totiž plánuje rekonstrukci celého areálu. Největší investicí by měla být zdejší tribuna.

Reklama

Krytá tribuna u hlavního hřiště na Městském stadionu v Rakovníku už před několika lety prošla rekonstrukcí. Nové podoby by se teď mohla dočkat i tribuna protější.

Ta v současné době nevyhovuje jak z hlediska účelnosti, tak ani z hlediska bezpečnosti. Podle vedení radnice by se ale v dohledné době mohla dočkat opravy. Vedení města totiž připravuje projektovou dokumentaci pro rekonstrukci celého sportovního areálu SK Rakovník.

"Ten projekt bude zahrnovat, kromě toho celého areálu, také tuto tribunu, která by měla být multifunkční a sloužila by oběma objektům, které tam působí, to znamená jak fotbalovému oddílu, tak i oddílu pozemního hokeje. My bychom rádi ten projekt v letošním roce zpracovali a pak bychom nějakým způsobem, vzhledem k té částce, která je očekávaná, hledali nějaký dotační program, který by nám umožnil tuto akci financovat v letech 2020 a dále," řekl Luděk Štíbr, starosta města Rakovník.

Předpokládané náklady na rekonstrukci sportovního areálu se pohybují kolem 70 milionů korun. Projekt se ale nezaměří pouze na pohodlí diváků, ale i samotných sportovců.

"Nevzniknou jen tribuny pro diváky, ale také zázemí včetně šaten a odpočinkových místností a také společenské místnosti, kde chtěli mít sportovci zázemí pro svou klubovou činnost," řekla Jana Jirátková, vedoucí rozvoje města a investic.

V rámci projektu by také v těsné blízkosti areálu mohlo vzniknout venkovní sportoviště pro veřejnost.

"Pokud posuneme plot podle studie, tak nám vznikne rozšířená část, do které můžeme instalovat stěnu pro horolezectví nebo cvičební prvky," řekla Jana Jirátková.

Pokud vše půjde podle plánu, realizace oprav rakovnického sportovního areálu by mohly začít už v roce 2020.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu