• Načítám...
>

V Kosmonosích opravují bazén

Kosmonosy se dočkají nového koupaliště. 25 let starý bazén by měl projít výraznou opravou za zhruba 4 miliony korun. Hotovo by mohlo být na začátku léta.

Reklama

Občané města Kosmonosy by se už letos v létě mohli koupat v novém bazénu. Zdejší koupaliště se totiž po 25 letech dočká celkové revitalizace.

"Jeho stavebně technický stav už neodpovídal požadavkům na bezpečnost, proto se vedení města rozhodlo k pořádné renovaci, která bude představovat vybourání a položení těžké bazénové fólie tak, aby ta životnost se opět prodloužila o několik let. Tady bylo několikrát natírané dno, které už neodpovídalo, dále rozpadlé krajové obkladu, hrozily úrazy a podobně," řekl Michal Šimon, vedoucí správního odboru města Kosmonosy.

"V podstatě tam bude nová plachta, budou tam nové přelivné hrany, tedy i nové přelivné mřížky, které tam musí být umístěné. Dojde k úpravě naší filtrační technologie tak, aby bazén byl provozuschopný a odpovídal veškerým technickým normám," řekl Martin Macoun, vedoucí odboru správy majetku města Kosmonosy.

Oprava bazénu by se mohla vyšplhat až ke 4 milionům korun. V rámci celkové rekonstrukce se ale návštěvníci mohou těšit také na nové parkoviště.

"Přístup sem v současné době mají návštěvníci z jedné strany, parkuje se ale v okolních ulicích a podobně. Takže nové parkoviště bude v zadní části původního koupaliště," řekl Martin Macoun.

"V dalších etapách se bude rozvíjet nebo upravovat celé to okolí bazénu. Jsou tady i dětské prvky, které se sem instalovaly v loňském roce. Takto chceme ten areál postupem času vybavovat po etapách," řekl Michal Šimon.

Na tu první, tedy na rekonstrukci samotného bazénu a zprovoznění parkoviště, už město provedlo výběrové řízení. Práce by měly začít co nejdříve. Pokud vše půjde dobře, návštěvníci by se do areálu mohli vrátit v polovině června.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu