• Načítám...
>

Desítkou se prohnal masopustní průvod

  • 12. února 2024,
  • 8:27,
  • PRAHA 10,
  • Ondřej Švec

V městské části Praha 10 na náměstí Svatopluka Čecha proběhl už druhý ročník masopustu, který i letos přilákal spoustu lidi. A ti si tuhle veselici jak se patří užili. Čekala na ně hudba, spousta dobrého jídla včetně opékání buřtů a bohatý doprovodný program, který myslel i na děti. Vrcholem byl masopustní průvod, který se zastavoval v okolních spřátelených podnicích. Program pak pokračoval i večer, a to živou hudbou a party tancovačkou ve vršovickém kulturním centru Vzlet.

Reklama

Na náměstí Svatopluka Čecha v městské části Praha 10 proběhl už druhý ročník masopustu, na který i letos dorazila spousta lidí v nejrůznějších maskách.

"Myslím si, že se to neskutečným způsobem chytlo, už ten první ročník předčil veškerá naše očekávání a ten druhý si myslím, že na to navazuje ještě v lepším duchu, takže to samozřejmě prezentujeme jako tradiční akci, která se zaměřuje na českou historii, folk a to si myslím, že je fajn si připomínat a zvlášť, když je o to takový zájem, tak je to pro nás skvělá zpráva," řekl Pavel Šutka (Společně pro Prahu 10) - místostarosta MČ Praha 10.

"Já myslím, že masopust do města patří a jsem strašně rád, že přišla spousta lidí, děti si to užívají, rodiče také, takže spokojenost. Počasí, na to že je únor, je teplé, takže jsem rád, že to vyšlo," řekl David Kašpar (VLASTA) - místostarosta MČ Praha 10.

Na návštěvníky masopustu pak čekala spousta zábavy a bohatý doprovodný program.

"Nejrůznější stánky, živá hudba, teď zrovna probíhá představování masek a po něm se vydáme průvodem po Vršovicích, kde máme určité spřátelené podniky, tam budou různé zastávky a dorazíme ke Vzletu, kde se to rozpustí a navážeme na to ještě večer takovou masopustní afterparty zase ve Vzletu, kde bude kapela Circus Brothers," řekl Pavel Šutka (Společně pro Prahu 10) - místostarosta MČ Praha 10.

Jako místo setkání si organizátoři z Desítky vybrali náměstí Svatopluka Čecha, které sice nevyniká přehnaným prostorem, ale zase umožnilo takřka domácí atmosféru.

"Praha 10 má trošku problém, že vlastně nemá žádné centrální náměstí a přeci jen to Čechovo patří k těm nejhezčím místům a sice by si člověk přál, aby tady bylo trošku více místa, ale zároveň se sem všichni pořád vejdou, tak asi v tom budeme pokračovat i příští rok," řekl David Kašpar (VLASTA) - místostarosta MČ Praha 10.

Každý, kdo na masopust dorazil, si musel přijít na své. Ať už to byly děti, pro které byly připraveny nejrůznější dílničky nebo malování na obličej, případně si každý, kdo chtěl, mohl opéct buřta, dát si pořádnou jitrnici, klobásu nebo si jen tak zvesela zatancovat do rytmu masopustní hudby. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu