• Načítám...
>

Velký mlýn hostil konferenci o duševním zdraví dětí

  • 26. dubna 2024,
  • 6:56,
  • PRAHA 8,
  • Věra Dušková

Městská část Praha 8 uspořádala v rámci přednáškového cyklu Podvečery pro rodinu a o rodině první konferenci s názvem Čím je krmíme, takové jsou. Konference se účastnila řada odborníků zabývajících se tělesným a duševním zdravím našich dětí.

Reklama

Čím je krmíme, takové jsou. Název první konference organizované městskou částí Praha 8, která se zabývá možnostmi zdravého vývoje našich dětí, neznamená jen vhodnou potravu tělesnou, ale hlavně tu duševní.

„Konference s názvem Čím je krmíme, takové jsou je naším premiérovým počinem a je to oslava ročního konání přednáškového cyklu Podvečery pro rodinu a o rodině, na kterém se spolu s odborníky zamýšlíme nad řadou témat ve vztahu k rodině. A já si nesmírně vážím, že na této naší premiérové konferenci je s námi celá řada velmi vážených řečníků a ti právě široké veřejnosti ukazují mnohá témata dnes palčivá. A většinou právě ve vztahu k duševnímu zdraví našich dětí," řekla Vladimíra Ludková (ODS) - místostarostka MČ Praha 8.

„Já si velice vážím možnosti, že jsem mohl vystoupit tady na té konferenci, jsem moc rád, že mě autoři pozvali. Já jsem hovořil především o problematice pohybové aktivity u dětí a protože se bohužel stále více setkáváme s tím, že stále více dětí má nedostatek pohybu, který souvisí s rozvojem obezity, tak jsme si hodně povídali také o obezitě a jaké jsou vůbec možnosti, jak zvýšit pohybovou aktivitu našich dětí tak, aby nedocházelo k rozvoji obezity," řekl Dalibor Pastucha - tělovýchovný lékař a obezitolog.

Rodiče i děti des žijí pod neúměrným tlakem moderní společnosti na výkon v zaměstnání i ve škole, což se negativně odráží nejen na možnostech pohybových aktivit, ale především na duševním zdraví celé společnosti. Konference proto hledala odpovědi na otázku, jak rodinám pomoci.

„Samozřejmě v rámci toho, že tady máme poměrně rozsáhlý kolaps duševního zdraví, a to napříč všemi generacemi, ty statistiky spotřeby antidepresiv, vyčerpaní terapeuti, kteří jsou prostě přetíženi, protože ta potřeba je obrovská, tak opravdu generovat čím dál více hustší a propojenější tu záchytnou síť, která pomáhá celému tomu rodinnému systému i tomu školnímu systému," řekla Simona Babčáková - lektorka.

„Vzbuzuje tato vaše aktivita ohlas u veřejnosti?“

„Máme přihlášených sto účastníků, přičemž konference se koná jak v přednáškovém sále, tak ale průběžně probíhají i workshopy, tak nám účastníci různě přecházejí. Hlavně je konference živě streamovaná a rozhodně na stránkách www.p8p.cz budou i záznamy z jednotlivých přednášek," řekla Vladimíra Ludková (ODS) - místostarostka MČ Praha 8.

„Já si myslím, že takovéto aktivity jsou na pořadu dne, že jsou důležité. Vnímám to jako kypření půdy, není to ten výsledek, je to kypření půdy a říkám jen houšť a větší kapky," řekla Simona Babčáková - lektorka.

Zájem účastníků konference, která se konala v příjemném prostředí starobylé budovy Velkého mlýna, o diskusi s přednášejícími napovídá, že se městská část skutečně trefila do závažného tématu, které veřejnost velmi zajímá.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu