Mělnické vinobraní se blíží

  • 25. srpna 2017,
  • 14:21

Mělnické vinobraní, které každoročně vychází na 3. víkend v září, se blíží. Návštěvníci se mohou mimo ochutnávek vína i letos těšit na bohatý doprovodný program. Čeká na vás průvod historických vozů, významné osobnosti našich dějin nebo stage plné kvalitní muziky. Na své si přijdou ale i děti. Pouťové atrakce a malá dětská scéna stylizována na téma Lichožrouti čeká právě na ně.

Reklama

Mělnické vinobraní se letos koná 15. - 17. září, a od roku 1911 je považováno za největší open air akci. Každoročně ho v historickém městě Mělník, které se nachází na soutoku Labe a Vltavy, navštíví až 40 tisíc lidí.

"Ten nejslavnější ročník, ke kterému se vztahujeme i letos, proběhl v roce 1922, kdy začala ta tradice historických průvodů, přivítání Karla IV. na Mělníku. Byl to i ročník, který přivítal prvního prezidenta Tomáše Garrigua Masaryka," řekl Petr Volf, místostarosta města Mělník.

Letošní ročník nabízí opravdu bohatý doprovodný program. Svou premiéru v něm zažije průvod historických vozů. Na dekorovaných koňmi tažených vozech pojedou historické osobnosti spojené s dějinami města. Doprovázet je bude průvod rytířů, měšťanů, hudebníků a tanečnic.

"Tento průvod bude probíhat, oproti dřívějším ročníkům, v odpoledních hodinách, aby si ho mohly užít i děti," řekl Petr Volf.

Kulturní program poběží na 4 scénách. Hlavní na náměstí Míru, dobová na zámeckém nádvoří, country na Palackého náměstí a malá dětská scéna v parku za kostelem sv. Petra a Pavla.

"Velkým lákadlem je i speciální program symfonického orchestru, který bude předcházet slavnostnímu velkému ohňostroji. Na hudebních scénách vystoupí hvězdy jako Ivan Král, Tata Bojs, Miro Žbirka nebo AG Flek," řekl Petr Volf.

Milovníci vína mohou navštívit radniční dvůr.

"Který bude znovu tradičně věnován cechu českých vinařů, kde budou prezentována vína královských měst a bude probíhat soutěž Ochutnej své víno. Návštěvníci si mohou vyzkoušet sommeliérské techniky," řekl Petr Volf.

Bohatý program je sestaven z různých stylů a žánrů. Na své si tu přijdou jak malí, tak velcí. Vedle návštěvy Kostnice a vyhlídkové věže jsou připraveny i vyhlídkové lety vrtulníkem nebo plavby lodí. Historické centrum města bude lemováno stánky, kde budou moci návštěvníci ochutnat čerstvý burčák a vína místních vinařů. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu