Na pultech je nová kniha o Slavii

  • 13. prosince 2017,
  • 18:14

Pokud patříte mezi fanoušky Slavie, tak vám jistě neuniklo, že ta letos slaví 125 let své existence. K této příležitosti byla vydána už čtvrtá kniha v řadě mapující tento sportovní klub. Ke slavnostnímu křtu knihy došlo v nákupním centru Eden..

Reklama

Od roku 1892 až doteď uplynulo 125 let. Přesně tak dlouho existuje fotbalový klub Slavie. Jeho cestu od počátku až do dnešní doby mapuje čtveřice knížek. Nejnovější z nich má za sebou svůj slavnostní křest.

"Je to detailní historický popis všeho toho, co ten klub potkalo. Ta kniha se jmenuje Věčná Slavia, napsali ji dva známí novináři - pan Vítězslav Houška, který bohužel zemřel a pan Pavel Procházka," řekl Karel Hejna, ředitel nakladatelství Olympia.

"Je to čtvrté aktualizované vydání této kultovní knihy, kterou napsal Vítězslav Houška. Já jsem potom přidal další část. Třetí vydání vyšlo v roce 2010 a nyní po osmi letech vychází čtvrté vydání," řekl Pavel Procházka.

Čtvrté vydání je obohaceno o všechny mistrovské fotografie Slavie. Ta celkem získala 18 titulů. Slavnostního křtu se zúčastnili i bývalí slávisté.

"Novému vydání bych popřál, aby se dobře prodávalo, aby to byl hezký dárek pro ty lidi, kteří si ji přečtou, aby si krásně zavzpomínali," řekl Radek Bejbl, člen klubu Slavia.

"Popřál bych, aby se dobře prodávala, aby si ji koupilo hodně slávistů," řekl Jan Mareš, člen klubu Slavia.

"Jsem rád, že ta epizoda pokračuje s přibývajícími úspěchy a jen tak dále. Té knížce bych popřál, aby se dostala do rukou co nejvíce lidem," řekl Josef Řehák, člen klubu Slavia.

Autor plánuje další vydání. Knížka je koncipována jako nekonečná - stejně jako klub Slavie. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu